Haas beholder udviklingskører

Haas F1 Team har valgt at forlænge aftalen med deres udviklings-kører Santino Ferrucci, så dermed bliver Kevin Magnussen altså teamets nyeste kører i den kommende sæson.

Haas holdfoto . Copyright Haas F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 24/12 2016 klokken 09:12

Haas F1 Team har som bekendt et godt samarbejde med Ferrari, hvilket betyder at de har adgang til diverse junior-kørere fra Ferrari. Det er blandt andet blevet benyttet på den måde, at Ferrari-talentet Charles Leclerc, har været ude at teste for det amerikanske team ved flere lejligheder i løbet af den netop overstået sæson. Leclerc var ude at køre den første frie træning i England, Ungarn, Tyskland og Brasilien, så man må sige han fik noget tid i bilen. Det amerikanske team har dog også deres egen udviklingskører og ham har de netop forlænget kontrakten med.

Santino Ferrucci
Copyright Haas F1


Køreren det drejer sig om er den 18-årige amerikaner Santino Ferrucci, som teamchef Günther Steiner og resten af det amerikanske team har store planer med.

"Han kommer til at fortsætte som udviklingskører, fordi vi har store planer med ham på længere sigt. Vi ved dog ikke helt, hvordan vi vil bruge ham i den kommende sæson, men det er mest fordi testplanerne ikke er helt på plads endnu. Vi ved godt hvilke tests vi skal lave, men vi skal lige finde ud af, hvornår vi skal bruge rookie dagene og hvem der skal i bilen. Vi skal også have besluttet om vi skal have ham ud og kører nogle frie træninger og den slags," lyder det fra Steiner.

Guenther Steiner og Gene Haas
Copyright Haas F1


Haas-teamchefen siger dog også at Ferrucci skal være mere konstant i sine præstationer, fordi det var for meget op og ned med den unge amerikaner i GP3-sæsonen i sidste sæson. Her sluttede amerikaneren kun som nummer 12, hvilket ikke er noget vanvittigt godt resultat og det blev blot til et enkelt podie og 6 top ti placeringer over en sæson på 18 løb.

Med til historien om den unge amerikaner skal det lige nævnes, at han også er Ferrari junior-kører, men at han først og fremmest er udviklingskører for Haas F1 Team, så derfor er hans situation ikke helt den samme som med Charles Leclerc.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sainz: Vi kan blive nummer fem. Bottas: Jeg kan vinde i en top-bil »