Giovinazzi: Kevin skyld i Mugello-kaos

Det ser ud til at synderen bag det gigantiske crash under omstarten til Toscanas Grand Prix er fundet. Ifølge Antonio Giovinazzi er det hele nemlig Kevin Magnussens skyld.

Tysklands GP 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/9 2020 klokken 18:09

Ifølge Alfa Romeo-køreren Antonio Giovinazzi er Kevin Magnussen sandsynligvis den eneste man kan bebrejde i forbindelse med kaosset under den rullende omstart af Toscanas Grand Prix. Sammestødene skete i den bageste halvdel af feltet, lige efter at Safety Car var kørt i pit og løbet dermed blev genstartet.

Carlos Sainz, McLaren, og Nicholas Latifi, Williams, var også involveret i ulykken, og, som Magnussen, udgik de begge af løbet.

Giovinazzi forklarede, at kørerne halvvejs gennem omgangen fik at vide, at Safety Car ville køre i pit. Fra det øjeblik forberedte alle kørere sig til genstart af løbet, og ved genstarten var Alfa Romeo-køreren tæt bag Nicolas Latifi i Williams.

Kevin Magnussen crashede ud af Toscanas Grand Prix 2020 da løbet skulle genstares efter en safety car periodeKevin Magnussen crashede ud af Toscanas Grand Prix 2020 da løbet skulle genstares efter en safety car periode
Copyright Haas F1


"Jeg var bag Latifi og så, at han begyndte at accelerere. Lysene lyste grønt, og da jeg så på billederne (video, red.), så jeg, at Magnussen også accelererede,” fortalte Giovinazzi til den italienske version af Motorsport.com.

"Men så bremsede Kevin op, og det overraskede Latifi,” fortsatte Giovinazzi.

Latifi formåede næsten at undgå at ramme Magnussens bil, men ramte alligevel hårdt nok til at udgå af løbet. Ifølge Giovinazzi lavede Williamskøreren sin undvigemanøvre på Magnussen for sent til at Alfa-køreren kunne nå at reagere og derfor ikke kunne undgå at ramme Magnussen, fortæller italieneren.

"Jeg så Haas-bilen foran mig og kunne ikke gøre noget. Det samme skete med Sainz, der var bag mig. Det var endnu værre for ham, fordi der var to biler foran ham,” fortalte Giovinazzi til mediet.

Nerverne har utvivlsomt siddet uden på køredragten. Således fortæller Alfa Romeo-køreren, at han kørte 270 km/t bag Magnussen, da sammenstødet skete.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel imod ‘reverse grid’ Sainz sur over Checo's exit »