Gene Haas: Nu må F1 ud af hullerne

Spaniens Grand Prix 2017. Fredagens frie træninger . Copyright Haas F1

I Austin, USA, udtalte Haas F1 Teams ejer, Gene Haas, sig igen kritisk om tilstandene i Formel 1, hvor vinderne nærmest er forudsigelige. Nu må Formel 1-ejerne komme ud af hullerne, mener han.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 19/10 klokken 14:10Under et interview på Monza, hvor BMF1 også deltog, udtalte teamejer Gene Haas, at det som hold betragtet er temmelig utilfredsstillende at deltage i en sport, hvor man på forhånd ved, at man aldrig vil være bare i nærheden af et podium og slet ikke en sejr. Alene dette kan få ham til at trække sig fra sporten.

Af samme årsag har Formel 1s nye ejere, Liberty Media, lovet, at der vil blive skruet på reglementet, således at der vil komme mere uforudsigelighed ind i sporten. Et af midlerne kunne være et budgetloft, men siden disse udtalelser kom, har der været radiotavshed fra F1s ledelse.

Af samme årsag vil Haas meget gerne snart se nogle initiativer i den retning, og helst snart, siger han i et interview med Autosport på Circuit of the Americas, Austin, hvor weekendens amerikanske F1-grand prix afholdes.

"Jeg synes alt er positivt, men jeg synes også, at vi nu skal til at se nogle konkrete planer," fortalte teamjeren til mediet.

Gene Haas
Copyright BMF1


"Hvad de skal gøre? De har naturligvis introduceret to løb mere til næste år, og det er godt. De har sagt mange ting, og nu handler det om, hvad de egentlig vælger at støtte. Det vil helt sikkert være rarest for teamene at vide præcis, hvad de skal forvente i stedet for bare at håbe på, at det rent faktisk også kommer til at gå i opfyldelse."

Haas støtter indførelsen af førnævnte budgetloft, som han mener vil hjælpe nogle af teamene længere frem på banen.

"Jeg mener, at dette vil gavne os sådan nogle som os bedst, fordi vi er et af de mindre teams, og enhver form for budgetloft betyder, at de større drenge vil bruge mindre," sagde han.

Som tingene er nu, er der er noget, som ikke stemmer og giver rimelighed, mener amerikaneren.

"Der er altså noget dér. Du kan ikke have et enkelt team til at dominere år efter år. På en eller anden måde skal der være en udligning, så teamene nede i den anden ende af feltet i det mindste har en chance for at vinde en gang i mellem.”

Det koster mange penge at udvikle på en F1-racer.
Copyright Lea Anna Petersen


"Jeg tror, at budgetloftet er noget, de kan indføre før en ny Concorde-aftale (fra 2021, red.). Så hvis alle er enige om det, ser det lovende ud. Som jeg siger, så har vi hørt alle disse ting før, men nu er det tid at komme med noget skriftligt, så vi ved, hvordan vi skal planlægge, for næste sæson er her allerede."

Haas indrømmer, at det er usandsynligt, at store teams vil elske en omfordeling af indtægterne, noget der i sidste ende vil skade dem selv men gavne resten af feltet.

"Jeg garanterer for, at de vil hyle som stukne grise," grinede han. "Den form for ligestilling kommer vi ikke til at se overhovedet. Det garanterer jeg for.”

"Vi skal leve af krummerne, så hvis vi bare får flere krummer vores vej, vil vi være tilfredse med det. Vi ved, at vi er de nye drenge i klassen, men vi er så håbefulde, at vi tror på, at pendulet vil svinge vores vej.”

"Men indtil nu er der ikke rigtigt sket de store ting. Det er svært, specielt for et nystartet team, fordi du ikke bare har en ny kasse med penge, du kan tage fra.”

”Så man bliver nødt til at overleve ved egen hjælp i nogle år,” lød det fra Gene Haas

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton kan blive mester i weekenden Alonso: Estoy continuando con McLaren »

Nedtælling

Næste løb: Australiens Grand Prix
Dato: 25/3 2018 kl 7:00 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Abu Dhabis Grand Prix
Løbsdato:26/11 2017
Bane:Yas Marina Circuit

Australiens Grand Prix
Løbsdato:25/3 2018
Bane:Melbourne

Optakt

  Fredag

  Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

  Lørdag

  Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

  Søndag

  Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

  Seneste løb

  Placering Kører Team
  1. V.Bottas Mercedes AMG
  2. L.Hamilton Mercedes AMG
  3. S.Vettel Ferrari
  4. K.Räikkönen Ferrari
  5. M.Verstappen Red Bull
  6. N.Hülkenberg Renault F1
  7. S.Perez Force India
  8. E.Ocon Force India
  9. F.Alonso McLaren
  10. F.Massa Williams
  Se hele resultatet


  Tidligere F1 verdensmestre

  År Kører
  2017 Lewis Hamilton
  2016 Nico Rosberg
  2015 Lewis Hamilton
  2014 Lewis Hamilton
  2013 Sebastian Vettel
  2012 Sebastian Vettel
  2011 Sebastian Vettel
  2010 Sebastian Vettel
  2009 Jenson Button
  2008 Lewis Hamilton