Flot indsats fra Vesti

Frederik Vesti er i Østrig, hvor Formel 2’s feature løb netop er kørt. Danskeren fik kamp til stregen, men kæmpede en flot indsats.

Frederik Vesti i PREMA Racing . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 2/7 2023 klokken 12:07

Frederik Vesti har netop overstået weekendens andet løb i Formel 2. Danskeren startede på en flot andenplads, fik en god start og lå længe til at vinde løbet.

Derfor er det også en glad Frederik Vesti som BMF1.dk taler med efterfølgende og til kørernes pressemøde.

Vesti siger, at bilen var rigtig god og han kunne mærke det med det samme. Bilen var mindre god igår, så teamet foretog nogle ændringer på bilen. Skruerne blev heldigvis skruet i den rigtige retning, så de var gået i en god retning med bilen. Vesti siger også, at teamet gjorde et godt stykke arbejde.

Løbet forløber derudaf, men 12 omgange før mål, kommer der safety car, hvilket ikke falder i god jord i forhold til danskerens strategi. Vesti er på det hårdere dæk, mens dem foran ham pitter i forbindelse med safety car og kommer ud på et nyt sæt af de hurtigste dæk.

Så det var en hård kamp, danskeren skulle igennem, før han kunne se det ternede flag.

Omgangen før bliver han overhalet af Verschoor og Iwasa, og dermed ender Vesti på tredjepladsen. Den forsvarer han dog flot, til trods for hård kamp fra Doohan.

Vesti siger, at det var en hård kamp med de andre kørere, men at han er glad for resultatet. Det er nemlig ikke nemt at kæmpe mod kørere, der kommer på nye friske og hurtigere dæk.

Der var ikke en finger at sætte på Vestis performance, der sker bare ting i motorsport nogle gange, som er udenfor kørerens hænder, og i dette tilfælde var det en safety car, der gik imod danskeren. Han håber, at den fordel også falder ud til ham en dag.

Derfor var der heller ikke nogle sure miner fra danskeren, da han deltager i det obligatoriske pressemøde efterfølgende. Han er tilfreds, fordi han har udvidet sin føring til den næste i mesterskabet, Pourchaire, så der nu er 20 point op til danskeren.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas er tilfredse med begge kørere Østrigs GP: Startopstillingen »