FIA ændrer reglementet – for Mercedes?

FIA har mere eller mindre ubemærket foretaget ændringer i deres sportsreglement, og meget tyder på, at det kan have noget med en ny Mercedes-kører og måske snart forhenværende Williams-kører at gøre.

Aserbajdsjans Grand Prix 2022 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 14/6 2024 klokken 19:06

Mercedes-junioren Andrea Kimi Antonelli er ifølge vedholdende rygter udpeget til at tage over fra Lewis Hamilton, der skifter til Ferrari, fra 2025.

Italieneren har allerede de krævede 40 superlicenspoint, men den sidste hindring er Antonellis alder, da han endnu ikke er fyldt 18 år.

Andrea Kimi Antonelli.Andrea Kimi Antonelli.
Copyright Mercedes AMG


Tirsdag den 11. Juni ændrede FIA dig en regel i det internationale sportsreglement, som vedrører tildelingen af en superlicens, for F1-kørere har brug for, og de krav, som kørerne skal opfylde for at kunne deltage i forskellige sportsreglementer.

Siden Verstappens debut i alderen af 17 år har FIA indført en regel, der sørger for, at ingen længere kan begynde i sporten så tidligt.

Og selv om Verstappens debut var en stor succes, måtte kørere ikke deltage i sporten, medmindre de var fyldt 18 år.

Max VerstappenMax Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


Det ændrer sig nu: I artikel 13.1.2 i bilag L til FIA’s internationale sportsreglement er teksten nu tilpasset så det oversat hedder:

„En kører, der inden for den seneste tid har vist fremragende evner og bevist sin modenhed, kan også deltage i en alder af 17 år.”

Dermed er der lagt op til en vurdering af det enkelte tilfælde, hvos FIA altid vil have det sidste ord.

Saudi Arabiens Grand Prix 2023. Williams teamchef, James WolvesSaudi Arabiens Grand Prix 2023. Williams teamchef, James Wolves
Copyright Williams F1


Andrea Kimi Antonelli bliver først 18 år den 25. august, men med den nye regel spekuleres der i, om Antonelli får lov til at overtage Logan Sargeants bil til Hollands F1-grandprix, i det mindste i træningerne – selve løbet køres sjovt nok den 25. august.

De seneste rygter siger, at Antonelli allerede kan få lov til at køre F1 allerede Spanien.

Siden maj i år har det været kendt, at der var søgt om en superlicens til Antonelli, men det vides ikke med sikkerhed, hvilket team, der har søgt om superlicensen. Rygterne siger Williams.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk's Power Rating: Canadas GP Hülkenberg utilfreds med sin bil »