Er Vettel færdig hos Ferrari?

Efter en meget tidlig radiomelding fra Ferrari pitten til Sebastian Vettel, om at lukke Charles Leclerc forbi, spekuleres der nu i, at Vettel snart er fortid hos Ferrari. Helmut Marko fra Red Bull er sikker på, at han er færdig hos Ferrari.

Spa 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/9 2019 klokken 09:09

Det var en meget overraskende melding der kom til Sebastian Vettel, kort tid efter at han havde lykkes med at tage starten hvor smutte forbi Hamilton og Leclerc.

Vettel valgte da også at melde tilbage til pitten, at hvis Leclerc skulle forbi, var han nød til at komme tættere på. Men Vettel var klart den hurtigste af de to, hvilket betød at tyskeren trak fra monegaskeren.

Det fik Ferrari til at melde ud, at de nu skiftede til Plan C, hvilket skulle vise sig, at man holdt Vettel ude så længe, at Leclerc kunne lave et under-cut på ham i forbindelse med pitstoprunden.

Kort efter Vettels pitstop, stod hans motor af, hvilket udløste en Virtuel Sikkerhedsbil, som gav Mercedes ekstra tid til at pitte, hvilket i sidste ende gav dem sejren.

Men efter hendelsen, som Leclerc efter løbet, fortalte at de havde aftalt på forhånd, med mål på at sikre Ferrari endnu en dobbelt sejr, er der nu mange der slår tvivl om, at Vettel vil blive på holdet, der tydeligt har gjort ham til 2. kører.

Dr. Helmut Marko fra Red Bull udtalte efter løbe, at han ikke kan se, at Vettel har en fremtid hos Ferrari mere.

"De formåede ikke at vinde med den hurtigste bil."

"Det var tydeligt for enhver, at Sebastian havde den hurtigste bil, men de valgte at ofre ham! Han har ingen fremtid hos Ferrari," sluttede han.

En anden der bakker op om, at det Ferrari gjorde, ikke var i orden, var Jacque Villenuve, der ofte kommer med kontroversielle udmeldinger.

"Det var ikke særlig kløgtigt af dem, at forsøge at få Vettel til at give pladsen til Leclerc så tidligt i løbet, og da han ikke bare gjorde det, forsøgte de at finde alle mulige måder at få Leclerc tilbage i front," kom det fra Canadieren.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin: Straffen er rent bullshit Spændingsførende Vettel »