Det kan regne med protester

Starten på Formel 1-sæsonen nærmer sig og det kan ende med at styrtregne med protester, når feltet kommer til Australien.

Starten af Australiens Grand Prix. . Copyright Renault Sport

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 23/2 2017 klokken 09:02

Om godt en måned går det løs i Australien, når årets første Formel 1-grand prix skal sættes i gang. Den nye sæson betyder et nyt reglement og en masse nye tiltag, hvilket kan betyde der bliver noget ballade, hvis nogle teams har været lidt for kreative med udviklingen af nogle dele. Ballade bliver der i hvert fald, hvis man spørger Force Indias tekniske direktør Andy Green, fordi han mener der kan være risiko for det kommer til at regne med protester, når Formel 1-feltet kommer til Australien sidst i marts.

VJM10.
Copyright Sahara Force India


Teams som Mercedes og Red Bull har udviklet såkaldte "intelligente" og hydrauliske støddæmpere, som sagtens kan føre til at eksempelvis Ferrari smider protest-kortet, når feltet rammer Melbourne.

"Det kan sagtens komme til at ske, fordi de har haft skrevet til FIA om problemet. Vi har dog ikke tænkt os at gøre noget - vi vil bare læne os tilbage og se på, hvordan det hele udvikler sig, ligesom vi altid gør," lyder det fra Andy Green.

Fjedre og støddæmpere
Copyright formula1-dictionary.net


Netop disse nye støddæmpere og det faktum at Ferrari har haft fat i FIA, har så ført til at Eric Boullier fra McLaren er kommet med et forslag. McLarens franskmand er kommet med det forslag, at man kunne lukke op for posen ved eksempelvis at gøre de aktive støddæmpere som Williams brugte i start 90erne lovlige igen. Det forslag har fået en del opbakning fra flere teams, men da det er et stort tiltag, kan det først komme på tale fra 2018 sæsonen.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Så blev det Force Indias tur Mallya: Abiteboul er gal på den »