Newey helt ude af Red Bull i 2016

Indflydelsen fra Red Bulls succesrige chefdesigner, Adrian Newey, vil være fuldstændig væk med introduktionen af teamets 2016-model, udtaler teamchef Christian Horner.

Bahrains GP 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 24/4 2015 klokken 12:04

Adrian Newey, som har stået bag designet af adskillige års successer i Formel 1, annoncerede sin pensionering fra Formel 1 allerede sidste år, men fra 2016 er aero-troldmanden definitivt ude af Red Bull.

Red Bulls nuværende RB11 har stadig elementer fra Neweys kreationer, men næste års model vil være helt uden input fra briten.

”Han har taget et skridt væk, men har været involveret i RB11, som han også var i de foregående biler,” udtaler Christian Horner til Formula Ones officielle webside.

Det ser hurtigt ud, men Red Bull har ikke farten. Her er det Daniil Kvyat fra Bahrains GP.
Copyright Red Bull Photofiles


”Forskellene vil komme fra og med RB12 og frem. Og ja, han er ikke så tæt på os længere, men han var med i Bahrain. Og han overvåger og guider stadig det tekniske team.”

Uagtet Neweys input er det ikke gået specielt godt for læskedrikproducentens rullende reklamesøjle, og er der ikke plads til forbedring?

”Helt klart. Vi har bestemt behov for at forbedre bilen. Det er gået meget ud over bilens setup, at vi også har måttet løse en masse andre problemer. Så vi er endt i en ond cirkel – mindre downforce osv… hvilket igen skaber andre problemer. Vi er endnu ikke i en optimal situation med RB11 – men det er bestemt en Adrian-bil.”

Intern Red Bull-kamp mellem Ricciardo og Kvyat.
Copyright Red Bull Photofiles


Horner indrømmer også, at der er ikke findes nogle hurtige løsninger på problemerne.

”Det eneste hurtige svar her og nu er: forfærdelig start – flot afslutning!” Og for at være realistisk: vores problemer er ikke kortvarige, så der er ikke nogen hurtige løsninger.”

”Vi må lide en hel del i øjeblikket, men hvis det er det, der skal til for at skabe grundlaget for en bedre fremtid, så må vi bare bide smerten i os,” siger Horner.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Spanien tur/retur med BMF1 Hamilton hos Mercedes til 2018 »