Australiens GP - Dagen Derpå

Årets første løb blev kørt igår. Lewis Hamilton vandt løbet og dominerede er et mildt ord. Selv om Nico Rosberg sluttede tæt på verdensmesteren, så havde Lewis det fulde overblik og ekstra i tanken til at modstå et angreb.

Sergio Perez . Copyright Sahara Force India

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/3 2015 klokken 07:03

Sebastian Vettel gav Ferrari noget nær den bedste sæsonstart ved at besætte tredjepladsen. Sebastian har tidligere sagt, at første mål var at komme på podiet. Nu må næste mål være at blive nummer to, gerne nummer et.

Drama var der også. Kevin Magnussens løb sluttede før det begyndte med en defekt Honda-motor, og Red Bulls Daniil Kvyat nåede heller ikke frem til startstregen. Nu har Red Bull været ude og rasle med sablen og true med at trække sine to hold, hvis der ikke sker noget på power unit-fronten. En ting er, at motoren ikke er den bedste, noget andet er at spærre for udviklingen.

Valtteri Bottas måtte trække sig søndag morgen. En skade i en diskus forårsaget af en mindre afkørsel i kvalifikationen gjorde, at finnen ikke fik lov at starte af sikkerhedsmæssige hensyn.

Det var rart at se Manor var i Australien, men de fik aldrig bilerne til at køre. Teorier om at Manor kun var der af kommercielle årsager fik FIA til at indlede en undersøgelse af hvorfor bilerne ikke rullede nogen metre overhovedet. Roberto Merhi (tidl. Caterham fredagskører) og Will Stevens (Caterhams Abu Dhabi-kører) var ellers til start og står også på årets klassebillede.

Australiens GP 2015
Copyright Mercedes AMG


Sauber bragte sig også i mediernes negative søgelys med retssagen fra Giedo van der Garde, der fik rettens ord for, at han skulle have det ene sæde. Det fik han ikke og Sauber holdt deres biler fra banen i FP1. I FP2 fik Marcus Ericsson og Felipe Nasr lov at køre, og Sauber meldte ud, at man i det mindste for Australien havde opnået et kompromis med den hollandske kører.

Begge Sauber-kørere endte i pointene og opnåede lidt af den succes som holdet, så desperat manglede sidste år.

Hos Red Bull juniorholdet Toro Rosso gik det også godt. Max Verstappen og Carlos Sainz fik begge en god debut, og det var ikke Maxs skyld, at han måtte udgå.

Slutteligt kan man jo ikke lade være med at omtale Jenson Button. Han gennemførte løbet og gav Honda deres første løbsdistance, men kompromiset var en kraftigt neddroslet Honda-motor, der ikke havde nogen chance mod de andre hold. Heller ikke selv om han på et tidspunkt lå i pointene med få omgange tilbage.

Meningerne er delte omkring dette løb. Mercedes dominerede i en sådan grad, at Nico Rosberg allerede før weekenden begyndte, var ude og sige at han håbede Ferrari kunne presse dem i år.

Om knap fjorten dage køres der i Malaysia. Det kan ikke være mindre spændende end igår.

Hvad med at opleve Formel 1 sammen med os og vores venner på Rapido Travel. Bestiller du gennem os, så får du 500 kr i rabat.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Australiens GP: Hot or Not Alonso er tilbage »