Lotterer siger nej til Caterham

Den tredobbelte vinder af Le Mans, André Lotterer, har nu officielt sagt pænt nej tak til at køre for Caterham ved Abu Dhabis Grand Prix i den kommende weekend.

Caterham . Copyright Caterham F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 16/11 2014 klokken 23:11

Efter en del forvirring omkring Caterhams deltagelse i Abu Dhabis Grand Prix i den kommende weekend, og ikke mindst forvirring om, hvem der skal køre for teamet, er en del af de udestående spørgsmål nu besvaret.

Først og fremmest blev det afgjort for et par dage siden, at det betalingsstandsede team fra Leafield alligevel kommer til at køre, idet det lykkedes at skaffe den fornødne kapital ved hjælp af en massiv ”crowdfunding”.

Det andet uløste spørgsmål er, hvem der skal sidde bag rattet af den grønne agterlanterne, og ved hjælp af udelukkelsesmetoden kan man nu konstatere, at det i hvert fald ikke bliver Audi LMP1-køreren André Lotterer.

Back of the pack. Lotterer ønsker ikke at rode rundt bagest i feltet. Copyright Lotus F1

Således offentliggjorde Lotterer i et interview med AUTOSPORT, at han ikke ønsker at køre for Caterham i Abu Dhabi.

”Jeg er selvfølgelig beæret, for det er jo ikke hver dag, man bliver ringet op og spurgt, om man vil køre F1,” siger WEC-mesteren.

”Den ene gang på Spa var en stor ting for mig at prøve, men for at gøre det igen, skulle man være i en bedre situation – jeg ønsker ikke at være ham, der ligger og roder rundt nede bag i feltet.”

”Hvis jeg kunne se muligheder for at få et bedre sæde i F1, ville det være en anden sag, men det ser ikke sådan ud.”

Lotterers forbindelse til Caterham skyldes, at tyskeren tidligere har kørt for det britiske holds teamchef, Colin Kolles, da denne havde et privattilmeldt Audi-team i Le Mans i 2009.

Indtil nu ser de ledige sæder hos Caterham med andre ord ud til at gå til enten fredagskører Roberto Merhi og/eller nuværende kører Kamui Kobayashi, selv om sidstnævnte endnu mangler at bekræfte, om han vil lege med.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Merhi gør krav på ledigt Caterham-sæde Kobayashi får genvalg »