Ungarns GP: 1. frie træning – Hamilton hurtigst

Formel 1 er nået til Hungaroring i Ungarn. Det markerer samtidig slutningen på første del af Formel 1 sæsonen, men inden sommerferienykkerne indfinder sig hos Formel 1 folkene, skal vi lige have gjort den ungarske bane usikker.

Lewis Hamilton . Copyright McLaren Media

Af: Lea Petersen (2) (lap_old@bmf1.dk) d. 27/7 2012 klokken 11:07

Fra fredagens frie træning, Ungarns Grand Prix 2007

Hungaroring er en meget snørklet og fysisk krævende bane, og den minder på flere punkter om bybanen i Monte Carlo. De to baner genererer nogenlunde samme downforce, der er mange retningsskift og det er ikke nogen nem opgave at overhale på nogen af de to baner.

Der hvor Hungaroring skiller sig ud fra banen i Monte Carlo er, at Hungaroring næsten er flad som en pandekage. Dertil kommer, at Hungaroring ikke er en bane, hvor der bliver kørt specielt meget i løbet af et år, og derfor er den forholdsvis beskidt, når Formel 1 karavanen når dertil. Den snavsede bane betyder blandt andet, at tiderne under de første par træninger på Hungaroring aldrig er specielt hurtige.

Fernando Alonso copyright Ferrari F1

Nu skal det dog ikke lyde som om, at Hungaroring udelukkende er en dårlig bane. På grund af banens layout anses den af mange for at være relativt teknisk svær, og kørernes evner kan - i højere grad end på så mange andre baner - gøre en stor forskel. En af de kørere, som er glad for banen i Ungarn, er Fernando Alonso. Ferrari-køreren var da også ganske godt kørende under fredagens første frie træningssession, og han sluttede af med 3. hurtigste tid.

Jules Bianchi Copyright Sahara Force India

Valtteri Bottas Copyright Williams F1

Der har været et par rokader til dagens første træningssession. Nico Hulkenbergs Force India racer blev kørt af Jules Bianchi, Dani Clos var stand-in for Narain Karthikeyan og Valtteri Bottas fik lige som sidste weekend i Tyskland lov til at tage plads i den ene af de to Williams-racere.

Heikki Kovalainen Copyright Caterham F1

Heikki Kovalainen Copyright Caterham F1

Kovalainen – a.k.a. the Angry Bird Man - var den første af de 24 kørere til at sætte en tid.

Kimi Räikkönen copyright Lotus GP

Kimi Raikkonen Copyright Lotus GP

Kimi Räikkönen havde lidt problemer med nedkølingen af motoren under denne første frie træningssession.

Pedro de la Rosa Copyright HRT F1

Pedro De La Rosa havde også lidt problemer med sin racer, men hvor Kimi havde nedkølingsproblemer med motoren, havde Pedro nedkølingsproblemer med bremserne.

Jenson Button Copyright McLaren Media

Lewis Hamilton copyright McLaren Group

De to McLaren drenge så ud til at være i god kører-form her til formiddag. I lang tid lå de med henholdsvis hurtigste og næsthurtigste tid af alle, og det var da også på de to pladser at Hamilton og Button sluttede dagens første træningssession.

Michael Schumacher og Nico Rosberg copyright Mercedes AMG

Michael Schumacher og hans holdkammerat og landsmand Nico Rosberg lå også ganske lunt i svinget i lang tid. De to tyske Mercedes-kørere sluttede træningen af med henholdsvis 4. og 6. hurtigste tid.

Mark Webber copyright Red Bull Media

Vettel skiftede den gyldne hjelm ud med Englands-hjelmen, da det regnede i kvalifikationen Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Mark Webber og Sebastian Vettel viste ikke meget væsen af sig her til formiddag. De to Red Bull kørere sluttede henholdsvis af med 13. og 15. hurtigste tid.

De ti hurtigste efter 1. frie træning er: Hamilton, Button, Alonso, Rosberg, Grosjean, Schumacher, Massa, Räikkönen, Bottas, Perez.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dennis tror på Hamilton-forlængelse 2. frie træning Ungarns Grand Prix: Regn »