Rokade på vej i Formel 1

Der er vedvarende rygter fremme om, at der er en større rokade på vej i Formel 1. Rokaden vil blive udløst af en nært forestående fyring af Felipe Massa, som Ferrari vil have erstattet af en kører fra et andet hold, som så skal have fat i en ny kører.

Felipe Massa . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 15/5 2012 klokken 10:05

Normalt så starter ”Silly Season” noget senere på sæsonen, men ekstremt ringe resultater fra Felipe Massa og Bruno Senna, der begge har haft markante problemer med at følge med deres holdkammerater, har sat gang i rygtebørsen tidligere end normalt.

Ferrari har en lang tradition for at overholde deres kontrakter, nærmest uanset hvor ringe deres kørere performer, men allerede inden sæsonstarten lagde Ferrari pres på Massa, der offentligt fik at vide, at han skulle oppe sig og ligge tættere på Alonso.

Efter en meget ringe start på sæsonen af Ferrari, hvis man ser bort fra den lidt heldige sejr i Malaysia, ser det ud til at Ferrari har fået gang i deres racer, men det kan man bare ikke se på Massas resultater.

Efter endnu en ringe indsats i Barcelona, har Stefano Domonicali nu meldt ud, at Massa skal komme med et godt resultat i Monaco, uden dog at udtale hvad der vil ske, hvis han ikke gør det.

Det er første gang at vi hører fra Ferrari, at Massa skal oppe sig, hvis ikke det skal få konsekvenser i indeværende sæson, men hvem skal i givet fald erstatte brasilianeren?

Det er her det store rokade spil kommer ind.

Ferrari leverer motorer til Sauber, der modsat har hjulpet Ferrari med at gøre 2012 raceren mere stabil, men Sauber har et par hurtige folk i deres racere, som Ferrari gerne så klædt i rødt. Her er det Perez der er den mest ombejlede i forhold til Massas sæde. Sauber kan godt bruge de mange penge, som dette skifte vil medføre, hvilket betyder at det er en rokade der vil give mening for begge parter.
Sauber vil dog næppe tage Massa tilbage som erstatning for Perez.

Det betyder at Sauber nu står med en håndfuld penge, hvoraf en del af dem kunne bruges på at købe en anden kører fri fra et af de andre hold. Men hvem.

Force India har også et par ganske gode kørere, men har ligeledes mangel på penge, hvilket kunne åbne op for at Sauber køber Paul di Resta fri fra hans kontrakt med det indisk ejede hold, som så vil få lidt penge ind i den slunkne kasse, som så vil give dem mulighed for at købe en anden ind, Sutil kunne være et emne, en anden kunne være Glock, der fortjener en bedre bil end Marussia raceren.

Som det ser ud nu, venter alle på Ferrari og med endnu et ringe resultat af Massa i Monaco, vil de næppe behøve at vente længe.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Maldonado fremtidens mand? Sauber CEO beriget »