• Forside

Dansk racerteam lukker ned

Det var med store forventninger, at FC Midtjylland sidste år lancerede, at de ville deltage i den fodboldklubsponsorerede motorklasse SuperLeague Formula. Her et år senere lukker FCM ned for holdet. Økonomi skulle være årsagen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/3 2010 klokken 16:03

Kasper Andersen fra Silkeborg i en bil sponsoreret af FC Midtjylland. Det lød godt, og der var masser af synergi i den kombination, som tilmed opnåede ekstra opbakning i form af tv-transmissioner på 3+.

Alligevel er det ikke lykkedes for FCM Racing, som holdet hed at få skaffet kapital nok til en ekstra sæson i det, der skulle være motorsportens superliga. 14. januar udsendte FCM en pressemeddelelse, hvor de søgte nye samarbejdspartnere til det ambitiøse projekt.

FC Midtjylland-holdet med kører Kasper Andersen

Desværre stod der allerede i starten af denne pressemeddelelse følgende:

"Der er masser af perspektiv i Superleague Formula, og udbyttet i debutsæsonen var stort. Men kommer der ikke nye samarbejdspartnere, må FC Midtjylland trække sig ud af racing. Som FCM’s økonomi tegner sig, kan klubben ikke drive teamet videre på egen hånd."

Siger Claus Bertelsen, adm. dir. i FC Midtjylland, der ikke stikker noget under stolen i sin vurdering af virksomhedens første sæson med det nye forretningsområde, FCM Racing.

Forleden udsendte organisationen bag SuperLeague Formula en pressemeddelelse, hvor de teams der var godkendt til 2010-sæsonen stod listet, og her var ikke at finde FC Midtjylland, ej heller det motorsportsteam, der reelt kørte teamet (Hitech).

Der var dog et par blanke felter, som ikke var udfyldt endnu, så chancen for det danske hold var til stede, indtil man i dag kan læse i Midtjyllands Avis, at FCM Racing har måtte lukke holdet ned.

Kasper Andersen på Donington Park 2009

Her kan man blandt andet læse Kasper Andersen udtale:

”Mit store mål er at fortsætte i Superleague Formula, og jeg har også kontakter til nogle hold, så jeg tror godt, jeg kan sige, at min fremtid på kort sigt kommer til at ligge i Superleague Formula.”

”Jeg har i et stykke tid godt kunnet fornemme, hvor det ville bære hen. Bare det at man ikke længere har en god kontakt til sin arbejdsgiver er jo et tegn på, at det ikke går så godt. Så jeg har naturligvis ikke bare siddet med hænderne i skødet, men har været ude at undersøge mulighederne.”

”På grund af rivaliseringen mellem Silkeborg og Herning mistede jeg nogle sponsorer, da jeg begyndte at køre for FC Midtjylland. De sponsorer håber jeg nu at kunne samle op og få tilbage.”

Artiklen, der er skrevet af Helge Weng slutter med at fortælle, at Kasper Andersen håber at kunne offentliggøre et nyt hold indenfor et par uger.

Kasper Andersen høstede FC Midtjyllands eneste podieplacering i den sidste løbsweekend

Ærgerligt, at FCM Racing nu nedlægges. Danmark havde godt af at blive set på den internationale motorsportsscene, og Kasper Andersen er både en sympatisk og dygtig kører. Sidste år havde vi også Team Essex, der som bekendt vandt Le Mans’ LMP2-klasse.

I 2010 har vi intet.