• Forside

Lotus løfter sløret

For første gang siden 1994 får vi en ny Lotus Formel 1 at se. Teamet er dog ikke det samme, men de bringer det velkendte mærkes navn tilbage i sporten. Om bilen kan leve op til navnet må tiden vise.

Af: Christoffer Østergaard Nielsen (cn@bmf1.dk) d. 12/2 2010 klokken 21:02

Efter længere tids spændt venten, er sløret endeligt blevet løftet for, hvordan den første Lotus-racer ser ud siden 1994, der var det sidste år det oprindelige Lotus hold trak sig.

Præsentationen skete i dag (fredag), og foregik i Londons Horticultural Halls, foran 500 mennesker.

Navnet på den Cosworth drevne bil blev T127, og den vil blive kørt af Jarno Trulli og Heikki Kovalainen, samt med Fairuz Fauzy som reservekører.

Lotus T127
© Lotus


Bilen er holdt i mørkegrøn med gule striber langs med bilen, i samme mønster som man ser i Lotus holdets logo, og farverne er de samme som i Lotus bilfabrikkens logo.

Her følger udvalgte citater:

Tony Fernandes, Teamchef: "Jeg er ekstremt stolt af at være her i dag og være i stand til at vise verden, frugten af holdets hårde arbejde de sidste 5 måneder."

Lotus T127
© Lotus


"Nu har vi opnået to store milesten; at få bekræftet vores deltagelse og fremvisningen af vores bil, men først nu starter det rigtige arbejde. Næste skridt er, at komme videre til at teste og den kommende sæson, og jeg har tillid til, at holdet vil overgå forventningerne.."

Det bliver spændende at se den første Lotus racer i 16 år under aktion, så når tredje test starter vil det være muligt at se om Lotus får samme opstartsproblemer som Virgin lider under, eller om de virker konkurrencedygtige.

Her kommer nogle flere billeder af den nye Lotus:

lotus T127
© Lotus


Fairuz Fauzy shakedowntester den nye Lotus T127
© Lotus


Lotus T127
© Lotus


Lotus T127
© Lotus