• Forside

Fisichella udvider imperiet

Giancarlo Fisichella er udover at være Formel 1-veteran også teamejer. Fisichella Motor Sport International hedder teamet, som blandt andet kendes fra GP2 og Formel BMW. Nu udvider Fisichella sit imperium.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 31/7 2008 klokken 16:07

Giancarlo Fisichellas eget motorsportsteam FMSi, bygget på det gamle italienske Coloni team udvider nu igen. I forvejen deltager FMSi i supportserien GP2 og det internationale Formel BMW mesterskab. Nu skal FMSi også deltage i det nye mesterskab Superleague Formula.

Giancarlo Fisichella er mangeårig AS Roma fan, så det var oplagt, at FMSi skulle stå bag fodboldklubbens AS Romas indsats i Superleague Formula-mesterskabet. AS Roma er den anden italienske fodboldklub, der har meldt sig til Superleague Formula-serien. AC Milan blev offentliggjort allerede, da Superleague Formula blev annonceret.

Giancarlo Fisichella, Superleague Formula præsident Alex Andreu og AS Romas Superleague Formula bil.

Giancarlo Fisichella vil ikke udelukke, at han ved lejligheder skal køre bilen for AS Roma, men ellers er den tidligere Minardi-kører Enrico Toccacelo, der mest er kendt for hans indsats i det italienske A1 GP holds deltagelse i mesterskabet sidste år hyret som kører.

Giancarlo Fisichella siger

”For mig er Superleague Formula en drøm, der er gået i opfyldelse. At forene motorsport og fodbold, de to sportsgrene jeg elsker mest, er fantastisk.”

Giancarlo Fisichella og Roma holdet præsenterer AS Roma bilen

”At vide at mit hold vil køre i min klubs farver, og at have fornøjelsen at dele oplevelsen med min ven Francesco Totti, er bare fantastisk”

Enrico Toccacelo, som også er født i Rom ligesom Giancarlo Fisichella sagde ved den officielle præsentation i går, at

”Da Giancarlo ringede til mig og bekræftede, at jeg skulle være AS Romas kører, så kunne jeg ikke tro det. Giancarlo og jeg har altid været venner og vi har altid delt vores stærke passion for motorsport.”

”AS Roma er holdet jeg elsker mest og jeg følger normalt deres kampe på tv. Nu vil spillerne skulle støtte mig…det er utroligt!”

Superleague Formula bilen testes

Giancarlo Fisichellas AS Roma hold kommer til at køre mod ikke kun europæiske fodboldklubber, men også klubber fra sydamerika og Mellemøsten. For den sags skyld er den kinesiske klub Beijing Guoan netop blevet bekræftet som deltager i løbsserien, hvis første løb afvikles på Donington Park (banen som overtager Silverstones plads i Formel 1 fra 2010) den 30. og 31. august.