• Forside

Renaults hemmelige våben

Mens de fleste teams holder pause i disse dage, hvor Ferrari og Toyota boltrer sig i de efter omstændighederne kølige temperaturer i Bahrain, så er Renault taget til den spanske ø Menorca, hvor de efter sigende skulle lave almindelige straight-line tests.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 7/2 2008 klokken 06:02

Renault er i øjeblikket på den spanske ø Menorca, hvor teamets officielle testkører Lucas di Grassi laver almindelig straight-line tests på den meget lange landingsbane i Mahon lufthavnen. Uofficielt er Renault i gang med at teste deres hemmelige våben til 2008.

Et våben så hemmeligt, at man ikke vil lade det debutere på racerbanerne før sæsonstart, så konkurrenterne ikke kan nå at kopiere det. En radikal anderledes bagvinge, der på rygteplan går under W.

Det hollandske f1 site f1today.nl har været i kontakt med en kilde tæt på eller indenfor Renault holdet. Kilden skulle have udtalt

”Jeg har set det i vindtunnellen og den er meget unik.”

Den specielle W bagvinge skulle give op imod et halvt sekund ekstra til Renault, og dermed bliver en stor del af afstanden vi har set under tests lukket.

Glem denne bagvinge. Renault kommer med en helt ny type.

Men Renault teamet, der har brug for lidt held i sprøjten, er måske ikke det eneste team med ideer i den retning. Også Williams skulle efetr sigende have planer om at udvikle en lignende vinge. Lugter her lidt af udveksling af informationer?

Det lyder spændende, og vil være noget vi ser frem til at se på bilerne. Alle spændende tiltag enten topper eller flopper. Williams´hvalrosnæse floppede, det samme gjorde Ferraris 2005 sneskraber. Måske W vingen vender udviklingen.