Canadas GP: Vejrudsigten

Det er hverken høj sol eller høje temperature, der ventes at byde Formel 1 feltet velkommen til Montréal, hvor Canadas Formel 1 Grand Prix skal afvikles i den kommende weekend. Tunge regnskyer skulle stå klar med flaget.

Nico Hülkenberg under kvalifikationen til Canadas GP 2023. . Copyright Haas F1 - LAT Photo

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 4/6 2024 klokken 16:06

Canadas Formel 1 Grand Prix vil gå over i historien som det længestvarende Formel 1 løb nogensinde, efter løbet for år siden blev afbrudt i mange timer som følge af voldsom regn. Det har FIA nu sikret ikke kan ske igen, efter der blevet sat en maksimal tid på, hvor lang tid et Formel 1 løb må varer, uanset vejrforhold.

Og vejret er jo noget af det, der ofte er stor fokus på, når Formel 1 feltet kommer til Canada, for at afvikle løbet i Montreal, hvor vejret om noget kan være ustabil.

I år ser løbet ud til at blive, som mange gange før, vådt.

Fredag Behagelige 23 grader i luften, er nok det mest positive der kan findes frem i denne weekend. 80 % risiko for regn og en jævn vind fra øst, vil udfordre kørerne ekstra, da de samtidig skal lærer en ny asfalt at kende.

Lørdag Temperaturen falder til 21 grader, men ellers er det meste som fredag, med 80 % risiko for regn og en jævn vind fra øst.

Søndag Løbsdagen byder på 21 grader, men med lidt mindre risiko fro regn, som er nede på 70 %. Hvad der kan vise sig at være den største udfordring er, at vinden skifter retning totalt, så der nu skulle komme en jævn vind fra vest.

Alt i alt, tyder det på at årets besøg i Montreal, vil blive en udfordring for de fleste Formel 1 kørere.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monacos GP: Vejrudsigten Spaniens GP: Vejrudsigten »