Piastri straffet for at forsinke K-Mag

Oscar Piastri var skyld i at Kevin Magnussens sidste forsøg på at komme videre fra Q1 blev ødelagt. Dette har han nu fået en 3-pladsers straf for, men det ændrer desværre ikke meget for Magnussen.

Emilia Romagnas Grand Prix 2024 . Copyright Haas F1

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 19/5 2024 klokken 10:05

Haas satsede som mange andre teams på kun at køre én hurtig omgang til sidst, trods at trafikken har været en kæmpe udfordring for alle i de frie træninger.

For Hülkenberg gav den strategi pote og Hülkenberg kom ud af Q1 med 3. hurtigste tid og viste dermed at Haas-raceren sagtens kan levere en god tid over en enkelt omgang. Kevin Magnussen var samtidig på en hurtig omgang, men en episode med McLarens Oscar Piastri kostede ham en god tid, da Piastri ikke holdt til siden da danskeren kom flyvende mod chikanen.

Miamis Grand Prix 2024. Sejr til Lando NorrisMiamis Grand Prix 2024. Sejr til Lando Norris
Copyright McLaren Media


Piastri havde ellers sat sin McLaren racer på 2. pladsen og skulle starte side om side med Max Verstappen på pole position. I stedet bliver teamkammeraten, Lando Norris, rykket én plads op og starter P2.

Piastri starter nu P5 efter 3 pladsers straf.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Magnussen årsag til regelændring i F1 Imola's Grand Prix; løbsresumé: Verstappen vinder »