Dagen derpå i Kina – hvem har sovet værst?

Formel 1 vendte tilbage til Kina efter 5 års fravær, og som det har været snart de sidste 2 sæsoner, vandt Max Verstappen som forventet i sin Red Bull med Lando Norris som flot to'er. Lance Stroll er måske vågnet op med tonstunge tømmermænd.

Kinas Grand Prix 2024 . Copyright Aston Martin Aramco F1 Team

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 22/4 2024 klokken 08:04

Efter 5 års fravær vendte Formel 1 endelig tilbage til Kina, denne gang også med en kinesisk kører i form af Zhou i en Sauber, som blev modtaget som en helt af hjemmepublikummet og efter løbet var han tydelig rørt over modtagelsen – på trods af, at det heller ikke blev til point denne gang.

Max Verstappen vandt som forventet i suveræn stil, både sprintløbet og det regulære grandprix, og det virker meget usandsynligt, at nogen i andre i feltet har nogen realistisk mulighed for at kæmpe med Max Verstappen om løbssejre dette år, da Max Verstappen kørte et halvt til helt sekund hurtigere end alle andre pr. omgang.

En potentiel kandidat til at udfordre Max Verstappens momentane dominans er Lando Norris i sin McLaren, der formåede at splitte de to Red Bull og køre en flot andenplads hjem.

Kinas Grand Prix 2024 - Lando Norris på pole position til sprintløbetKinas Grand Prix 2024 - Lando Norris på pole position til sprintløbet
Copyright McLaren


Selv om der ikke hersker tvivl om, at Lando Norris er en af de bedste kørere i det aktuelle Formel 1-felt, så er spørgsmålet om, hvorvidt han simpelthen er for flink på banen og mangler det dræberinstinkt, som Verstappen, Hamilton og Alonso har.

Mens Max Verstappen, og Lando Norris måske har haft en god nats søvn, så må Lance Stroll have sovet elendigt:

”F*** that guy” udtalte Daniel Ricciardo om Stroll, efter Stroll var kørt op i bagenden på Ricciardo.

Lance Stroll mente ellers selv, at det var de andre, der var skyld ulykken, da de bremsede pludseligt foran ham, hvilket fik Stroll til at kalde Ricciardo en idiot.

Hvis man lytter til Strolls teamradio umiddelbart efter ulykken med Ricciardo, så får man også et indblik i magtforholdene hos Aston Martin.

Lance Stroll sluttede som nr. 15 i løbet, og på trods af ulykke og 10 sekunders straf, fortalte Strolls løbsingeniør Andrew Vizard: ”Det var absolut ikke din skyld. Det var bare kaos, ikke? De andre kørte ikke godt. Du fortjener bedre end det.”

Kinas Grand Prix 2024. Fernando Alonso på Shanghai banenKinas Grand Prix 2024. Fernando Alonso på Shanghai banen
Copyright Aston Martin Aramco F1 Team


Aston Martin kunne efter løbet have sagt undskyld til Ricciardo og andre, der blev ramt af Stroll, men nej – der er ikke kommet nogen undskyldning.

Her kunne Aston Martin og Lance Stroll måske lære noget af Lando Norris, som tog ansvaret for en dårlig start under sprintløbet, hvor han mistede flere placeringer efter kamp med Hamilton, men Norris valgte ikke at beskylde andre for sine egne fejl.

Beskeden fra Vizard til Stroll viser måske også, at man hos Aston Martin er direkte bange for at sige noget til chefens søn.

Kigger man på omgangstiderne både for Kinas F1-grandprix og denne sæson samlet set, så er Lance Stroll den kører, der har den største afstand til sin teamkammerat, med godt et halvt sekund i gennemsnit op til Fernando Alonso - hvilket er den største forskel blandt alle kørere i feltet.

Kinas Grand Prix 2024. Lance Stroll var hurtigste mand i fredagens frie træningKinas Grand Prix 2024. Lance Stroll var hurtigste mand i fredagens frie træning
Copyright Aston Martin Aramco F1 Team


Lawrence Stroll har ellers gjort alt, hvad han har kunnet for sin søn: Han købte et GP2-team, og han endte også med at købe et Formel 1-team til Lance.

Men er otte år i Formel 1 ikke nok til at indse, at sønnen ikke har det, der skal til for at blive verdensmester?

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kina's GP; løbsresumé: Verstappen vinder BMF1.dk's Power Rating: Kinas GP »