Efter brønddæksel-fadæse: Sainz får straf

Carlos Sainz kørte under første træning i Las Vegas over et brønddæksel, der ødelagde bilen. Efterfølgende har Ferrari skiftet bilens ”energy store”, og det giver nu Sainz en straf på ti placeringer.

Frankrigs Grand Prix 2022 . Copyright Ferrari

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 17/11 2023 klokken 14:11

Det har langt fra været en optimal start for Formel 1 i Las Vegas.

Den første frie træning blev afbrudt efter bare otte minutter, da Carlos Sainz kørte over et brønddæksel og ødelagde sin bil.

Ferrari måtte efterfølgende skifte motorelementer på bilen. Blandt andet tager Ferrari nu Carlos Sainz’ tredje ”energy store” i brug, og det betyder, at spanieren kan se frem til en gridstraf på ti placeringer forud for søndagens Grand Prix.

Las VegasLas Vegas
Copyright Public


Ferrari forsøgte ellers at få dispensation, da skaderne på bilen var forårsaget af en fejl på banen, i dette tilfælde et brønddæksel.

Men ifølge kendelsen har stewarderne ikke autoritet til at gå udenom reglerne, og dermed give Ferrari dispensation.

”Stewarderne noterer sig, at hvis de havde autoriteten til at give en dispensation, i hvad de mener er en sag med formildende, usædvanlige og uheldige omstændigheder, så ville de have gjort dette, men reglementet tillader ikke denne handling,” står der i kendelsen fra FIA.

Efter den første træning kaldte Ferraris teamchef, Frédéric Vasseur, situationen med brønddækslet for ”helt uacceptabel.”

”Vi har ødelagt hele monocoquen, motoren og batteriet. Det koster os en formue,” sagde Vasseur til pressen efter den første træning.

Frédéric Vasseur var efterfølgende overbevist om, at Sainz ikke ville være en del af den anden træning, men Ferrari fik repareret bilen, og spanieren deltog alligevel i den anden træning.

Også Esteban Ocon fik skader på sin bil i forbindelse med det løse brønddæksel, dog i mindre grad. Alpine har efterfølgende skiftet chassiset på Ocons bil.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Las Vegas. 1. frie træning Katastrofalt Rød Flag Las Vegas GP: 2. Frie træning »