Haas nedlægger protest

Haas har benyttet sin såkaldte ”right to review” over løbsresultatet i USA’s Formel 1-grandprix i Austin. FIA venter at komme med en afgørelse i dag. For Haas drejer det sig om point - og penge.

Kevin Magnussens Haas i svøb . Copyright BMF1.dk

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 8/11 2023 klokken 12:11

Haas havde ikke et godt løb i Austin for godt 2 uger siden, men Haas har alligevel valgt at nedlægge protest over resultatet. Det skriver bl.a. det tyske magasin Auto, Motor Und Sport.

Det drejer sig om de såkaldte track limits, som Haas ikke mener blev håndhævet korrekt af løbets stewards i USA.

Mere specifikt drejer det sig om sving 6 på banen i Austin, hvor FIA selv har indrømmet, at metoderne til overvågning af track limits ikke var tilstrækkelige under løbet.

Haas med amerikansk inspireret livery.Haas med amerikansk inspireret livery.
Copyright Haas F1 - LAT Photo


Flere onboard-optagelser fra bilerne under løbet viste mulige overskridelser af track limits, som ikke kunne holde sig inden for banens grænser.

Hvis Haas formår at præsentere ”nye beviser”, som det hedder i artikel 14.1.1 i FIA's internationale sportsreglement, bliver resultatet i Austin taget op til fornyet overvejelse.

Updateret Haas i Austin. USA's GP 2023Updateret Haas i Austin. USA's GP 2023
Copyright Bil Magasinet BMF1


Hvilke konsekvenser kunne en ændring af resultatet få?

Hvis FIA igen gennemgår tracklimits-overtrædelser i Austin, kunne især Sergio Perez hos Red Bull, Alexander Albon og Logan Sargeant hos Williams samt Lance Stroll hos Aston Martin blive straffet over to uger efter, at løbet blev kørt.

Haas har en helt klar motivation i at nedlægge protesten: I tilfælde af en straf til andre kørere, kunne Nico Hülkenberg slutte i pointene, da han sluttede løbet som nr. 11.

Haas med amerikansk inspireret livery.Haas med amerikansk inspireret livery.
Copyright Haas F1 - LAT Photo


Det ville betyde point til Haas, der i øjeblikket ligger sidst i stillingen for Formel 1-teamsene, og Haas har brug for hvert eneste point, da deres bil ikke er hurtig nok til at slutte i pointene af egen kraft.

I kampen mod Alfa Romeo og AlphaTauri (hver med 16 point) kunne Haas måske kravle lidt op ad ranglisten og håbe på flere millioner, nås Formel 1-regnskabet gøres op efter sæsonens afslutning.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk's Power Rating: Brasiliens GP Binotto kan redde Audi Formel 1 holdet »