Optakt til Brasiliens Grand Prix

Sæsonen nærmer sig sin afslutning. Tre løb er der tilbage, og de skal alle tre afvikles inden for den næste måned. Denne gang er det blevet tid til et løb, der altid har været en favorit blandt fans. Her kan du læse BMF1.dk’s optakt til Brasiliens Grand Prix.

Midterfeltet på vej gennem Sving 10 på Interlagos. Brasilien 2021 . Copyright Aston Martin

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 1/11 2023 klokken 09:11

En sand klassiker og en favorit blandt fans venter, når kørerne i den kommende weekend skal køre på den legendariske Autódromo José Carlos Pace-bane i Brasilien. Sergio Perez skal op på hesten igen efter et hårdt Grand Prix på hjemmebane, men Daniel Ricciardo spøger i kulissen.

Kører Ricciardo sig i stilling til Red Bull?
Daniel Ricciardo overraskede alle, da han kørte en syvendeplads hjem i sin AlphaTauri-racer under Mexicos Grand Prix. Et resultat der sender AlphaTauri væk fra sidstepladsen i konstruktørmesterskabet, men som også puster til de mange rygter, der i øjeblikket er omkring Sergio Perez og Red Bull.

Christian Horner roste efter løbet i Mexico Daniel Ricciardo og sagde, at australieren lignede sit gamle jeg. Med de udtalelser hælder Christian Horner ikke ligefrem vand på bålet, når det kommer til de mange rygter om det sidste sæde hos Red Bull.

AlphaTauris fart i Mexico kom som et chok for mange, og hvis Ricciardo kan blive ved med at slutte så højt, som han gjorde i Mexico, så kører han sig i den grad i stilling til et sæde hos Red Bull. Måske ikke til næste år, eftersom Red Bull bliver ved med at insistere på, at Sergio Perez skal køre. I Formel 1 kan alt dog ske, og rygterne vil formentlig fortsætte, især hvis Daniel Ricciardo fortsætter, hvor han slap i Mexico.

Aston Martin i vildrede
Aston Martin lignede i starten af sæsonen den største udfordrer til Red Bull. Med tre løb tilbage af sæsonen er holdet dog ikke i nærheden af fronten længere, og holdet ligger nummer fem i konstruktørmesterskabet.

I de seneste to løb er minimum én af Aston Martins biler startet fra pitten, og Fernando Alonso er udgået i de to seneste løb. Det ligner, at Aston Martin har opgivet jagten på fjerdepladsen, og i stedet retter fokus mod næste sæson.

Fernando Alonso på Zandvoort. Hollands GP 2023Fernando Alonso på Zandvoort. Hollands GP 2023
Copyright Aston Martin


Aston Martin har forsøgt sig med noget af det samme, som Haas gjorde i 2019, hvor man reelt kørte med to forskellige biler. Én kører skulle køre med de nye opgraderinger, mens den anden kørte en bil med gamle specifikationer.

Lige nu ligner Aston Martin et hold i vildrede, og det kan derfor give god mening, hvis holdet begynder at fokusere på næste års bil, for ikke at komme for langt bagud i forhold til de andre teams.

Fakta
Der skal køres 71 omgange på Autódromo José Carlos Pace, når starten går til det brasilianske Grand Prix. Banen er 4,3 kilometer lang, og omgangsrekorden lyder på 1:10.540 og er sat af Valtteri Bottas i 2018.

Banen byder på to DRS-zoner, hvor den første er mellem sving tre og fire, mens de sidste er på start/mål-langsiden.

Løbet starter kl. 18 dansk tid søndag aften. Det kan følges på Viaplay, TV3+ og F1 TV Pro.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk's Power Rating: Mexicos GP Mercedes siger farvel til teknisk leder »