Miami overvejer aftenløb

Endnu et aftenløb kan være på vej til Formel 1-kalenderen. Arrangørerne af Miamis Grand Prix overvejer nemlig om fremtidens løb skal køres i mørket om aftenen.

Miamis GP . Copyright Ferrari Media

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 9/5 2023 klokken 10:05

Knap har støvet lagt sig efter Miamis Grand Prix, før tankerne om fremtidens løb går i gang. Efter sigende skulle arrangørerne have talt med Formel 1’s ledelse om, at Miamis Grand Prix i fremtiden skal køres som et aftenløb i mørket.

En af de ledende skikkelser bag Miamis Grand Prix, Tom Garfinkel, sagde søndag, at man har holdt møde om fremtiden for Miamis Grand Prix, og har var et løb om aftenen et af punkterne, som man diskuterede.

Baggrunden for at flytte løbet til om aftenen skal blandt andet findes i vejret. Den høje varme sidste år har været med til at bidrage til ideen om at flytte løbet. I år var vejret dog mere mildt, da der var mere vind end sidste år, der var usædvanligt varmt.

Den endelige beslutning lader dog vente på sig. Der er nemlig flere ting, som man skal tage højde for, og som man stadig diskuterer.

Hvis løbet flyttes til om aftenen, vil det betyde, at tv-seerne i Europa skal brygge en ekstra kop kaffe eller to, da løbet så vil blive kørt midt om natten europæisk tid.

Skulle Miamis Grand Prix blive et aftenløb, vil det være endnu et i rækken af aftenløb. Bahrain og Singapore har i mange år været aftenløb. Saudi Arabien kom i 2021 på kalenderen som et aftenløb, og til denne sæson skal der også køres aftenløb i Las Vegas.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk's Power Rating: Miamis GP Nyck de Vries under luppen »