Sæsonoptakt: Køreren med det største pres

Max Verstappen stiller til start i 2023 sæsonen, som dobbelt forsvarende verdensmester, men det er ikke den hurtige hollænder der er størst pres på, inden sæsonstarten.

Oscar Piastri, mens han stadig var test- og reservekører hos Alpine . Copyright Alpine F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/2 2023 klokken 10:02

Når Formel 1 feltet, efter en alt for lang vinterpause, påbegynder 2023 sæsonen, vil manges øjne være rettet mod Red Bull og især Max Verstappen, for at se om de kan holde formen fra 2022, hvor de var totalt dominerende gennem det meste af sæsonen.

Men det er ikke Verstappen, der vil være under størst pres, men derimod det nye australske håb, Oscar Piastri.

Oscar Piastri var anledning til megen postyr, da han nægtede at tage mod det Formel 1 sæde, som Alpine tilbød ham da Fernando Alonso overraskende valgte at forlade det franske hold, til fordel for Aston Martin.

Selvom alt så ud til, at Oscar Piastri var kontraktligt forpligtet til at skulle kører for Alpine, der har finansieret en meget stor del af hans karriere, endte det med at det var McLaren der fik ham, som erstatning for hans landsmand Daniel Ricciardo, der aldrig formåede at finde sig til rette på det legendariske engelske hold.

Det betyder samtidig, at Piastri, utvivlsomt, vil være den der kører på gridden, der vil få mest opmærksomhed.

Og det er helle hans ry der er på spil.

At være ny i Formel 1, er en udfordring. Bilerne er hurtigere end noget andet kørerne har prøvet før og presset fra ledelsen, langt større, samtidig med at holdets fans, forventer at der bliver leveret fra dag 1.

Men Oscar Piastri har selv bragt sig i den situation han er endt i, på godt og ondt.

Det gode er, at han gennem hele sin karriere, har vist kæmpe styrke og et talent, der sjældent bliver set, hvilket indikere at han nok skal klare den nye store udfordring han har fået.

Det onde er, at skulle han fejle, eller blot få et par dårlige løb fra starten af sæsonen, vil han blive høvlet ned og presset vil blive umenneskeligt. Samtidig er McLaren ikke kendt for at være det hold, der er blidest ved deres kørere.

Med andre ord. Oscar Piastri vil være den kører der er under størst pres i 2023.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren Honda, igen? Alonso: Stroll kan blive verdensmester »