Andretti Cadillac melder klar til Formel 1

For næsten et år siden annoncerede Andretti Motorsport, at teamet er interesseret i at deltage i Formel 1, og nu det amerikanske team tæt på målet.

Lamperne er slukket og starten er gået. Abu Dhabi 2021 . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 5/1 2023 klokken 17:01

Tidligere i denne uge sendte FIAs præsident, Mohammed Ben Sulayem, et tweet, hvori han efterspurgte flere teams til start på Formel 1-gridden, og der gik ikke mange dage, før den første reaktion kom.

Således annoncerede Andretti at teamet i samarbejde med General Motors (GM) satser på at stille op med et ”rent amerikansk team”. Ansøgningen vil blive indsendt under navnet Andretti Cadillac og teamet vil være baseret i USA med et supportcenter i England.

Det forventes, at det nye team debuterer i 2026, hvor et nyt motorregulativ i F1 introduceres.

Andretti Global er en global virksomhed inden for racing og moderselskab til Andretti Motorsport og andre Andretti racing-aktiviteter, som omfatter deltagelse i syv forskellige topserier verden over.

Mario Andretti i Ferrari 312B i Hollands GP 1971Mario Andretti i Ferrari 312B i Hollands GP 1971
Copyright Shell Motorsportsmedia


Andretti og GM indgik samarbejde med Chevrolet i 2012, den det ikoniske brand vendte tilbage til den amerikanske IndyCar-serie, hvor de sammen indtil nu har vundet hele ni sejre på to sæsoner.

"Jeg er stolt af at have GM og Cadillac ved siden af os, når vi forfølger dette mål,” udtaler bestyrelsesformand og CEO Michael Andretti, søn af stifteren, den tidligere F1-kører og verdensmester, legenden Mario Andretti (billedet herover), som blev verdensmester i 1978 for Lotus.

”GM og Andretti deler en arv, der er født ud af kærlighed til racerløb. Vi har nu muligheden for at kombinere vores passion for motorsport og dedikation til innovation, ved at komme med et ægte amerikansk F1-bud.”

Colton HertaColton Herta
Copyright McLaren Media


Siden Andretti første gang luftede planerne om at deltage i F1, har samme person været ret tydelig omkring ønsket om at stille op med en amerikansk kører, nemlig Colton Herta, som i øjeblikket kører for Andretti Motorsport i IndyCar.

Planen om at lade Herta sidde i den ene af bilerne er stadig aktuel.

"Vi har bestemt planer om at have en amerikansk kører. Jeg tror, I alle ved, hvem der fører an på det område,” udtalte Andretti til Motorsport.com.

"Lige nu har vi Colton på kontrakt i Indycar. Vi ønsker at gøre alt for at sikre, at vi har en amerikansk chauffør i sædet."

Foruden Marco Andretti og Devlin Defrancesco kører Romain Grosjean også for Andretti Motorsport i IndyCar. Et F1-comeback til den tidligere Haas-kører virker ikke utænkelig for et nybagt team med behov for erfaring i garagen og som teamkammerat til Colton Herta.

Nyheden opdateres…


OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Verstappen forstår ikke Hamilton-sammenstød Herta på vej mod Formel 1 »