Formel 1 Eksperten: Holdchefskifte som aldrig set før.

Kort efter det blev annonceret at Vasseur bliver ny hold chef hos Ferrari, meldte McLaren ud, at Seidl vil blive afløst af Stella, da Seidl skifter til Sauber Alfa Romeo. Hvad sker der lige på chefgangen?

BMF1 i pitten på Monza . Copyright Lea Anna Petersen

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/12 2022 klokken 14:12

Vi har tidligere set en lavine af kørere, der skiftede hold på grund af en enkelt kører, men i alle de år jeg har fulgt Formel 1, har jeg ikke set noget lignende på holdchef markedet, et marked man slet ikke har tænkt på eksisterede.

Det hele er udløst af Ferraris tidligere chef, Mattia Binotto, der efter enormt pres fra ledelsen, ikke følte sig velkommen på holdet mere og derfor valgte at sige sin, ellers eftertragtede, stilling op.

Det fik Ferrari til at gå på jagt hos de andre hold, hvor det hurtigt blev kendt, at Frederic Vasseur fra det lille Alfa Romeo hold, der i 2024 skifter navn til Audi, sammen med Red Bull chef Christian Horner, var favoritter.

Men mens Horner ikke var lang tid om at afslå, at han skulle have en interesse i at skifte hold, kom der ingen kommentarer fra Vasseur.

Så da det tidligere i dag, kom frem at Vasseur at det nu er officielt, at franskmanden skifter fra Alfa Romeo til Ferrari, var det ikke den store overraskelse.

Jost Capito fra Williams, valgte at opsige sin stilling som holdchef hos Williams i går, hvilket straks fik os til at tro, at han så ville tage over hos Alfa Romeo, men sådan skulle det ikke være, da Alfa Romeo, kort efter annonceringen af Vasseur's skifte, meldte ud, at Andreas Seidl ville blive ny holdchef for dem og således forlade McLaren.

Alt var åbenbart fint koordineret mellem holdene, da McLaren så kort efter, meldte ud at de opgraderede Andrea Stella til ny holdchef.

Lige nu, er det så kun Williams der ikke har en holdchef. Om det så bliver Mattia Binotto, der endnu ikke har fundet sig et nyt job, skal vi nok ikke forvente, men vi må vente at se.

Hvad Capito har af planer, ved vi endnu ikke, selvom det forlyder at han rykker over som makker til Seidl, som en stærk hjørnesten til det kommende sats fra Audis side.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Breaking: Frederic Vasseur ny teamchef hos Ferrari Er Red Bull-Ford på vej? »