Rosberg: Piastri får en mega udfordring

Efter at sæbeoperaen omkring Oscar Piastris skifte til McLaren er afslutttet, melder virkeligheden sig for den unge australier. Og den bliver hård, mener tidligere verdensmester.

Oscar Piastri . Copyright Alpine F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/9 2022 klokken 13:09

Formel 1-verdensmesteren fra 2016, Nico Rosberg, forudser, at Oscar Piastri står over for en stor udfordring, når han skal danne tandem med McLarens Lando Norris.

Efter en langtrukken og omstridt transfersaga skal den nuværende Alpine-reserve erstatte Daniel Ricciardo som Norris' teamkammerat i næste sæson, hvormed McLaren får den yngste kørerrække i Formel 1.

Læs mere om transfer-sæbeoperaen her.

Således er Norris kun 22 år gammel, mens Piastri, der har rundet 21 somre, anes som en af de mest talentfulde "juniorkørere", så kombinationen af de to unge personligheder ligner allerede nu en giftig kamp med stort konfliktpotentiale.

Vintertest 1 - McLarens kørere, Lando Norris og Daniel RicciardoVintertest 1 - McLarens kørere, Lando Norris og Daniel Ricciardo
Copyright McLaren


Nico Rosberg peger på, at ikke engang Daniel Ricciardo kunne matche Norris, så det bliver en hård første sæson for australieren, har eksmesteren udtalt til Sky Sports, hvor han er medkommentator.

"Det bliver svært for Oscar at gøre det godt der (hos McLaren, red.)," sagde Rosberg.

"Lando er i verdensklasse, han er verdensmesterskabsmateriale, så det bliver ikke let at tage dertil og gøre det bedre end Daniel."

"Ricciardo er vinder af flere løb, og en af de bedste kørere i verden, og har alligevel haft det utroligt hårdt mod Lando. Og Oscar er helt ny i denne sport!"

Lando Norris foran Daniel Ricciardo. Aserbajdsjans GP 2022Lando Norris foran Daniel Ricciardo. Aserbajdsjans GP 2022
Copyright McLaren Media


"Alt tyder virkelig på, at Oscar er en af de fremtidige superstjerner. Men jeg kan ikke rigtig tro, at Ricciardo pludselig har aflært at køre superhurtigt."

"Derfor tror jeg, at det er Lando, der bare præsterer som en verdensmester i øjeblikket. Han kører bare så utrolig godt."

"Så jeg tror virkelig, det bliver en stor, stor udfordring for Oscar næste år at holde sig tæt på Lando," lød det fra Rosberg.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Breaking: Latifi forlader Williams Red Bull har motor-ambitioner »