De Vries ydmygede Latifi

Nyck de Vries fik en drømmedebut, da han afløste en syg Alex Albon og scorede 2 point, i sit første løb, tilmed i en Williams, hvor den faste anden, Nicholas Latifi sluttede udenfor pointene.

De Vries . Copyright Williams F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 12/9 2022 klokken 06:09

Nyck de Vries var inviteret til Italien af Mercedes, der havde sikret at han kunne få FP1 hos Aston Martin.

Efter en velendt test, var hollænderen klar til at holde fri, nyde det gode vejr og mingle i Paddock Club.

Men mens han lige havde fået en lækker kop Cappuccino, modtog han et nyt kald fra Mercedes, omkring 90 minutter før FP3, om at han gerne måtte indfinde sig hos Williams, efter Alex Albon var blevet indlagt med blindtarmsbetændelse.

Tidligere i år havde Nyck de Vries haft en tur i Williams raceren, under en FP1, hvilket betød at de havde et sæde til ham, hvilket igen betød, at det var nemt for dem at vælge hollænderen og få sat bilens basis nogenlunde op til ham.

De Vries nåede at få omkring 10 minutter af FP3, som var det han skulle bruge til at lære bilen at kende, godt nok til at kunne fyre en nogenlunde kvalifikation af.

Kvalifikationen endte med at blive bedre end nogenlunde, da han udkvalificerede Latifi i den anden Williams og endte godt oppe i startrækken, efter der var blevet tildelt straffe.

En stor del af løbet, tilbragte han lige indenfor pointene, men røg kortvarigt ned på P11, da Sainz og Perez blæste forbi, i deres markant hurtigere biler.

Men da Alonso og sidst, Ricciardo, udgik fra pladser foran De Vries, blev det en kendsgerning, at han scorede 2 point i debut-løbet.

Efter løbet måtte mekanikerne hjælpe den unge mand ud af bilen, da han var helt smadret på grund af den fysiske belastning det er at kører i en moderne Formel 1 racer.

Faktisk kunne han dårligt løfte armene, men da han først var ude, var det tydeligt at det var en lykkelig mand.

Efter løbet, flyder de sociale medier over med roser til De Vries, og krav om at man med øjeblikkelig virkning, bør fyre Latifi.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Italiens GP: Løbsresumé - Verstappen vinder Verstappen kan lukke VM i Singapore »