Dropper Red Bull Porsche?

Det har været en offentlig hemmelighed, at Porsche og Red Bull har indgået en motoraftale fra 2026. Men nu tyder noget på, at aftalen er i fare. Hvad er der sket?

Porsches logo. . Copyright Porsche

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 29/8 2022 klokken 18:08

Aftalen mellem Porsche og Red Bull har været en offentlig hemmelighed det meste af 2022 blandt kendere af Formel 1.

Og da Audi offentliggjorde deres planer om at levere motorer til et endnu unavngiven team fra 2026 (sandsynligvis Sauber), virkede det oplagt, at vi snart ville få præsenteret Red Bull Porsche.

Men nu skriver det tyske bilblad auto-motor-und-sport dog, at aftalen kan være i fare.

Steiermarks Grand Prix 2020. Max Verstappen i interviewSteiermarks Grand Prix 2020. Max Verstappen i interview
Copyright Red Bull Contentpool


Det springende punkt er, at Porsche ønsker at overtage 50 procent af aktierne i Red Bull Technologies, noget som Red Bull-ejeren Dietrich Mateschitz allerede skulle have godkendt.

Men 50 procent af aktiverne betyder også 50 procent indflydelse – og det er Helmut Marko, Christian Horner og den tekniske chef Adrian Newey åbenbart ikke tilfredse med.

Personalet i Red Bulls F1-team ønsker at være mere uafhængige af Porsche, for det forventes, at Porsche vil gøre brug af sin medbestemmelsesret hos Red Bull.

Uret tikker – for Porsche: Alle motorproducenter skal inden den 15. oktober har meldt deres ankomst hos FIA for 2026 og betalt indgangsgebyret. Hvis det ikke sker, kan Porsche først være med fra 2027.

Red Bull har til gengæld masser af tid, for de kan stadig falde tilbage på Honda, som efter sigende fortsat har en interesse i at være med i Formel 1 - også i 2026.

Østrigs Grand Prix 2019. Max Verstappen vinder løbet foran Charles LeClerc og Valtteri BottasØstrigs Grand Prix 2019. Max Verstappen vinder løbet foran Charles LeClerc og Valtteri Bottas
Copyright Red Bull Contentpool

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk’s Power Rating: Belgiens GP Mick Schumacher og Ferrari skilles »