Mazepin med sviner til Schumacher og Haas

Nikita Mazepin er sur og skuffet over at være blevet fyret fra Haas. Farens firma, Uralkali, kræver sponsorpenge tilbage af Haas, men hvordan skal pengene overføres, når der er lukket for SWIFT…?

Ungarns Grand Prix 2021 . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 9/3 2022 klokken 12:03

Nikita Mazepin har netop (9. marts) holdt et pressemøde i Moskva, hvor han giver sit syn på fyringen fra Haas-teamet:

”Jeg fik at vide, at jeg var fyret via pressemeddelelsen,” udtaler Mazepin i henhold til den russiske udgave af motorsport.com.

"Jeg har ikke talt med Günther Steiner, siden jeg tog af sted fra Barcelona efter de tre dages test. Günther gav mig ingen oplysninger om, hvilken beslutning teamet ville træffe. Og så kom pressemeddelelsen: Jeg læste den og fandt ud af, at de havde ophævet min kontrakt.”

Nikita Mazepins udtalelser skal tages med et gran salt, da han på Twitter den 25. februar selv skrev, at ”der i øjeblikket skete så meget, som var uden for hans kontrol.” Så umiddelbart må Nikita Mazepin have vidst, hvilken vej det gik.

Desuden har Haas’ tidligere sponsor, Uralkali, meldt officielt ud, at man vil sagsøge Haas for at få sine sponsorpenge for 2022 tilbage.

Spørgsmålet er bare lige, hvordan pengene skal overføres, når nu der er lukket for SWIFT…

Haas F1 præsenterer sin VF-22Haas F1 præsenterer sin VF-22
Copyright Haas F1


Desuden vil Uralkali oprette en fond under navnet ”We Compete As One” – der lægger sig meget op af Formel 1’s ”We Race As One” - for at støtte de sportsudøvere, der af politiske årsager udelukkes fra sport - hvilket i øjeblikket betyder russere.

Uralkali skriver desuden, at sporten skal være "fri for politik og udefra kommende faktorer."

Men Mazepin langer også personligt ud efter Mick Schumacher:

”Jeg har fået beskeder fra Sergio Perez, Valtteri Bottas, Charles Leclerc og George Russell. Jeg vil gerne tilføje, at jeg er taknemmelig for deres støtte i det øjeblik, da jeg stod uden drømme og job. Der var intet politisk i deres beskeder, det var kun støtte på det personlige plan."

"Mick Schumacher har ikke udtrykt nogen støtte – hverken i positiv eller i negativ forstand. I sådanne situationer viser folk deres sande ansigt,” udtaler Mazepin med en tydelig henvisning til Schumacher.

Ungarns Grand Prix 2021. Mick Schumacher i raceren i garagenUngarns Grand Prix 2021. Mick Schumacher i raceren i garagen
Copyright Haas F1


Mick Schumacher har tidligere udtalt sin støtte til Ukraine på Instagram.

Nikita Mazepin taler i øvrigt ikke om ”krig” men om en ”konflikt” på sit pressemøde. Russeren udtaler kun, at ”alle har ret til at være neutrale i konflikten.”

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Emilia-Romagna overtager for Sochi Dækudvalget til de tre første løb »