Ækel-stone? Gammel F1-præsident støtter Putin

Rusland udelukkes fra stort set alt sport, og Vladimir Putin får frataget olympiske ordener og titler. Det imponerer ikke tidligere F1-præsident, der mener at Formel 1-løbet i Rusland skal køres alligevel.

Abu Dhabis Grand Prix 2019 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 1/3 2022 klokken 09:03

Den 91-årige tidligere Formel 1-præsident Bernie Ecclestone siger i et radiointerview med Times Radio den 25. februar, altså 1ste dag efter Ruslands angreb på Ukraine, at han ikke ser problemer med at afholde F1-løb i Rusland på trods af krig.

Bernie Ecclestone forklarer desuden, at selv om Sebastian Vettel og Max Verstappen ikke ønsker at køre Formel 1 i Rusland, så er det ikke deres afgørelse, og at Formel 1 vil fortsætte uden dem.

FIA og det officielle F1 aflyste dog Ruslands grandprix dog samme dag, som Bernie Ecclestone gav sit interview i radioen.

I interviewet udtrykker Ecclestone sin sympati for Putin, og han giver samtidig Nato og Vesten skylden for det, han kalder en ”angivelig invasion” af Ukraine.

Desuden mener Ecclestone ikke, at russiske penge nogensinde nogen sinde har spillet en rolle i Formel 1, og at det er "befolkningerne", der er i krig med hinanden.

Bernie Ecclestone laver et reklamestunt ud af det overfald han blev udsat forBernie Ecclestone laver et reklamestunt ud af det overfald han blev udsat for
Copyright Bil Magasinet BMF1


"Som person synes jeg, at han var direkte og hæderlig. Han gjorde præcis, hvad han sagde, han ville uden at diskutere”, udtaler Ecclestone, der ikke har skiftet mening om Putin, selv om Rusland er gået i krig.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vintertest opfølgning Problemer med vægten »