FIA: Masi kan blive fyret

Peter Bayer, der leder FIA’s egen undersøgelse af afslutningen på Abu Dhabis F1-grandprix, udtaler nu for første gang, at Michael Masi kan stå uden job, når Formel 1-sæsonen 2022 går i gang. Andre ændringer er også på vej.

FIA . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 28/1 2022 klokken 16:01

Michael Masi skal ikke være sikker på, at han fortsat sidder i sædet som FIA's overdommer, når F1-sæsonen 2022 starter.

Ifølge det østrigske medie Die Presse (som også gengives af BBC) udtaler FIA’s Peter Bayer, at der kan komme en ny løbsdirektør på tale.

Peter Bayer, der i øjeblikket står i spidsen for FIA’s egen interne undersøgelse af afslutningen på Abu Dhabis grandprix, udtaler:

"Michael [Masi] har gjort et fremragende job i mange henseender. Det har vi fortalt ham. Men vi har også fortalt ham, at der kan komme en ny løbsdirektør.”

Michael MasiMichael Masi
Copyright formula 1


Michael Masi har fået meget kritik for sin håndtering af safetycar på de sidste omgange af løbet, som flere iagttagere mener forærede Max Verstappen F1-verdensmesterskabet på unfair vis.

Den slags forvirring og usikkerhed skal undgås i fremtiden:

Derfor har FIA planer om, at ændre hele strukturen for løbsledelsen under F1-grandprixerne, så løbsdirektøren ikke står alene med ansvaret.

Desuden vil de enkelte teamchefer bl.a. ikke få mulighed for at have direkte kontakt med løbsdirektøren under løbene - en mulighed som både Red Bulls Christian Horner og Toto Wolff hos Mercedes benyttede sig flittigt af i løbet af sidste sæson.

Abu Dhabis Grand Prix 2021. Red Bulls teamchef Christian HornerAbu Dhabis Grand Prix 2021. Red Bulls teamchef Christian Horner
Copyright Red Bull Contentpool


Derudover skal reglerne for brugen af safetycar gennemgås, så der ikke længere er tvivl om dem.

Bayer understreger dog, at han kun har en rådgivende funktion. Hans forslag vil blive fremlagt for FIA’s præsident Mohammed Ben Sulayem. Peter Bayer og Mohammed Ben Sulayem aftaler så et forslag, som sendes til FIA’s såkaldte World Council.

Dette kommer nærmere bestemt til at ske den 18. marts – altså lige før årets sæson starter. Ifølge rygterne fremlægger Peter Bayer dog allerede sine forslag for F1-udvalget den 14. februar.

Denne dato rygtes også til at være den dato, som Mercedes og Hamilton har aftalt for at få en afklaring – samt Hamiltons frist for at beslutte, om han vil fortsætte i F1 eller ej.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Problemer hos Aston Martin Nye tider i Formel 1 »