Abu Dhabis GP: Dagen derpå

Abu Dhabis Formel 1 Grand Prix gav os en ny Formel 1 verdensmester, selvom det var den regerende der havde alt under kontrol, til sidste omgang. En vild afslutning på en vild sæson.

Lamperne er slukket og starten er gået. Abu Dhabi 2021 . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 14/12 2021 klokken 12:12

Man kan mene hvad man vil, om det er den rigtige verdensmester Formel 1 fik i år, eller ej. Men man kan ikke komme udenom at det har været en underholdende sæson, helt til sidste løb. Noget alle Formel 1 fans har hungret efter i årevis.

Siden Formel 1 gik over til 1,6 Liters turbo motorer, med elektrisk hjælp, har Mercedes domineret sporten. Sporadisk er de blevet udfordret af Ferrari og red Bull, men når det virkelig gjaldt, trak de fra.

Så hvis der tidligere var spænding om titlen til årets sidste løb, var det altid mellem de to Mercedes-kørere.

Da Formel 1 feltet kom til Abu Dhabi i år, var det med den forsvarende verdensmester, Lewis Hamilton, og udfordrer Max Verstappen, helt lige på point.

Der var lagt op til et spændende løb, og det blev det.

Selvom Verstappen havde sikret sig det bedste udgangspunkt, var det Hamilton der kom bedst fra start. En start han holdt fast i, selvom den måde det kom afsted på, var lidt kontroversiel.

Herfra så briten sig ikke tilbage, før han efter et relativt tidligt pitstop, kom op til Sergio Perez, der ikke havde stoppet og som nu skulle gøre alt hvad han kunne, for at Max Verstappen kunne komme op til Hamilton igen.

Abu Dhabis Grand Prix 2021. Max Verstappen vinder løbet og VM. Fra podietAbu Dhabis Grand Prix 2021. Max Verstappen vinder løbet og VM. Fra podiet
Copyright Red Bull Contentpool


Og det var en fantastisk kamp, mexicaneren gav Hamilton. Super fair racing, som den klart hurtigere Hamilton havde svært ved at overvinde, så svært at Toto Wolff lige måtte råbe op til Masi, der heldigvis bad Wolff være opmærksom på at det var racing om 1. pladsen.

Da Hamilton var forbi, så det også ud til at være forbi for Verstappens håb om et første mesterskab i Formel 1.

Men så var det at heldet i den grad tilsmilede hollænderen, da Latifi i Williams løb tør for talent og asfalt, hvilket udløste den Safty Car periode, som var Red Bulls eneste håb.

Red Bull formåede at få Verstappen på helt nye Soft dæk, mens Mercedes lod Hamilton blive ude på slidte Hard dæk. Og det var det der gjorde hele udfaldet.

Om det var det mest rigtige resultat sportsligt, kan man diskutere, men der var underholdning til de sidste meter, for Hamilton lod sig ikke bare falde tilbage efter at Verstappen var kommet forbi.

Da de kom over stregen var der glædes tåre hos Verstappen, mens Hamilton ikke kunne tro at han lige mistede det hele, på sidste omgang.

Der kom protester fra Mercedes, selvom Hamilton viste storsind og lykønskede Verstappen. lige efter løbet. Protester der siden blev afvist, heldigvis for sporten, da ingen kan være interesseret i an skrivebords afgørelse.

Abu Dhabis Grand Prix 2021. Max Verstappen vinder løbet og VM. Lewis siger tillykke kort efterAbu Dhabis Grand Prix 2021. Max Verstappen vinder løbet og VM. Lewis siger tillykke kort efter
Copyright Red Bull Contentpool


Konklusionen må være, at årets sidste løb, blev mindst lige så dramatisk, som hele sæsonen har været.

Næste sæson kan ikke blive så spændende, eller kan den?

Alt er nyt, med undtagelse af de fleste af kørerne.OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Verstappen: Jeg har ondt af Hamilton Abu Dhabis GP: Hot or Not »