Horner slipper med en advarsel

Red Bulls teamchef slap med en advarsel efter at have fremkommet med kraftig kritik af løbets marshals kort før løbsstart.

Englands Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/11 2021 klokken 18:11

Følelserne sidder uden på tøjet i opløbet af Formel 1s sæsonafslutning.

Det fik bl.a. Red Bulls teamchef Christian Horner til at fremkomme med voldsomme udfald mod marshals, som i kvalifikationens sidste sekunder, efter teamchefens opfattelse, havde viftet efter forgodtbefindende med de gule flag.

Efterfølgende blev Horner kaldt op på stewards kontor for at uddybe sine kritiske kommentarer overfor båre løbsdirektør og marshals.

Besøget kunne have end med en meget stor regning til Red Bull, men endte med en advarsel og en efterfølgende undskyldning fra Red Bull-chefen.

"Jeg talte med FIA. Jeg undskyldte, hvis der blev skabt nogen forseelse på nogen måde, fordi det ikke var hensigten," sagde han.

"Min frustration var ikke henvendt til en specifik marshal," lød det fra Horner efter besøget på rektors kontor.

Titelkampen er tæt i år. Her er Lewis Hamilton foran Max Verstappen. USAs GP 2021Titelkampen er tæt i år. Her er Lewis Hamilton foran Max Verstappen. USAs GP 2021
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


"Det var en situation, hvor en bil havde kørt igennem et område, hvor der ikke var gult. Én bil får et enkelt gult (flag, red.), en anden bil får en dobbelt gul. Så det er der inkonsekvensen ligger."

"Vi kan lære af det. Som sport kan vi lære af det."

"Men alle de marshals derude: Vi har brug for jer. Vi synes, at I gør et vidunderligt stykke arbejde. Og jeg undskylder..."

Fra løbets stewards lyder det efter mødet:

"Han (Horner, red.) forklarede, at hans reaktion fremkom under pres fra konkurrencen og efter den straf, der blev pålagt køreren af bil nr. 33."

Horner afviste efterfølgende, at aggressionen i hans oprindelige kommentarer var et tegn på presset fra titelkampen med Mercedes. Tværtimod mente Horner, at Toto Wolff havde vist mere synlige tegn på følelser med sin nu berømte gestus til kameraerne i Brasilien sidste weekend.

"Jeg synes faktisk, at vi har været ret gode til at styre vores følelser," sagde han. "Jeg har ikke peget og bandet på kameraer eller den slags."

"Jeg er lige ud af landevejen. Jeg fortæller dig, hvad jeg mener. Hvis jeg synes, du er en røv, vil jeg fortælle dig, at du er en røv," lød det ligefremme svar fra Red Bull-chefen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ballade: Straf på vej til Horner? BMF1’s Power Ranking: Qatars GP »