Mercedes måtte skifte gulv

Mercedes vat tæt på at hive endnu en sejr i hus til Hamilton i USA, men Red Bull formåede alligevel at få Verstappen først over. Nu forlyder det, at det kan have noget med Mercedes gulv at gøre.

Toto Wolff, teamchef og CEO hos Mercedes AMG. . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 25/10 2021 klokken 08:10

Bundpladen, der benævnes som gulvet i en Formel 1 bil, blev inden lørdagens kvalifikation, skiftet på de to Mercedes racere.

Officielt af sikkerhedsårsager, hvilket blev godkendt af FIA, men uofficielt forlyder det, at den meget ujævne bane i USA, var for hård ved det specielle gulv, der angiveligt er den helt store hemmelighed bag den ekstra topfart Mercedes har fundet.

Under topfart skulle bunden være kommet for tæt på asfalten i USA, hvilket på grund af den ujævne overflade, kunne få alvorlige følger, hvorfor man valgte at skifte gulvet tilbage til det de brugte tidligere på sæsonen.

Ud fra disse oplysninger, kan det tyde på at gulvet flekser på Mercedes raceren, til fordel for aerodynamikken ved høje hastigheder.

Til Motorsport.com Holland udtaler Mercedes chef Toto Wolff, at deres gulv havde for megen kontakt til asfalten, hvilket betød at de måtte foretage nogle ændringer, så de kunne være sikre på at de kunne fuldføre løbet.

Mercedes havde forsøgt sig med andre justeringer før de måtte gå til FIA for at få lov til at skifte gulvet, uden held.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« USA's GP: Løbsresumé Formel 1-eksperten: Hvem bliver verdensmester i 20 »