Horner: Vi er ikke i nærheden af Mercedes

Under Tyrkiets Grand Prix var det tydeligt, at Mercedes var væsentligt hurtigere end Red Bull. Chris Horner erkender problemet.

Sergio Perez jagtes af Lewis Hamilton. Tyrkiets GP 2021 . Copyright Getty Images/Red Bull Content Pool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/10 2021 klokken 10:10

Både Max Verstappen og Sergio Perez havde åbenlyse problemer med at holde samme topfart, som hovedkonkurrenten fra Mercedes, under Tyrkiets Grand Prix i søndags.

Således var Hamiltons topfart 7,7 km/t hurtigere end Perez’ og 13,6 km/t hurtigere end Verstappens, der tilbragte størstedelen af løbet med at jagte den vindende Valtteri Bottas i Mercedes.

Red Bulls teamchef, Christian Horner, erkender at teamet har fået et problem, hvis denne situation fortsætter resten af sæsonen. Lige nu, indrømmer han, der de “ikke er i nærheden” af Mercedes målt på rå hastighed.

Med til historien hører, at Hamilton havde fået ny forbrændingsmotor op til weekenden og af samme årsag indkasserede en 10-pladsers gridstraf, men den hurtige Mercedes fangede teamchefens øjne.

"Deres hastighed på langsiderne har taget et betydeligt skridt frem på det seneste," erkendte Horner efter løbet.

Valtteri Bottas foran Max Verstappen. Tyrkiets GP 2021Valtteri Bottas foran Max Verstappen. Tyrkiets GP 2021
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


»Mens vi tidligere kunne matche dem med mindre bagvinger, kan vi nu ikke komme i nærheden, og vi så det især ved dette løb, hvor Lewis især havde en betydelig fordel på langsiderne med en større bagvinge på bilen.”

»Vi er nødt til at optimere vores pakke, så godt vi kan,” fortsatte Horner, som derefter adresserede sin undren.

"Det er overraskende, at de ser ud til at opnået dette, ved at udskifte deres ‘power unit’ (forbrændingsmotoren, red.),” lød det.

I Frankrig og Østrig var Red Bull hurtigst, hvilket primært blev begrundet med brugen af en tyndere bagvinge, men siden da har Mercedes genvundet en del af det tabte terræn, bl.a. med en større bagvinge.

En del tyder på, at Mercedes, ret usædvanligt, kæmper med holdbarhedsproblemer på motoren, men det løses tilsyneladende med en frisk motor, som er markant hurtigere end Red Bulls Honda-motor. Dertil kommer, at et eventuelt nyt motorskifte kun vil koste Mercedes 5 pladsers gridstraf.

Horner erkender åbent, at det østrigske team har en udfordring.

“Vi bliver naturligvis nødt til at analysere hvorfor vi ikke var fuldt konkurrencedygtige her (i Tyrkiet, red.), men jeg må bare sige, at de (Mercedes, red.) har taget et stort skridt frem,” indrømmede Red Bull-chefen.

Inden næste løb i Austin, Texas, fører Verstappen med 6 point i forhold til Hamilton på andenpladsen i verdensmesterskabet.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tyrkiets GP: Hot or not Masi roser Mercedes og Red Bull »