Glock vil have Mazepin straffet

Tidligere Formel 1-kører Timo Glock mener, at Nikita Mazepin bør få en løbsstraf for sin meget aggressive kørsel, inden det er for sent og en kommer alvorligt til skade.

Mazepin . Copyright Haas F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/10 2021 klokken 10:10

Nikita Mazepins far, købte sin søn et sæde hos HAAS Formel 1-holdet efter sidste sæson, da han blev storsponsor for det økonomisk trængte hold.

Det er ikke første gang, at der er en kører der har købt sig et sæde i Formel 1, men det er ikke ofte, at den kører der er kommet til Formel 1, har så lidt talent og så lille en berettigelse i Formel 1, som Mazepin.

Det har fra start medført, at de fleste har set ilde til ham, samtidig med at den unge russer til tider har kørt over evne, til stor fare for ham selv og andre.

I takt med at han trods alt er ved at finde sig mere til rette i en Formel 1-bil, er en af hans meget dårlige sider begyndt at dukke mere og mere op, nemlig at forsvare sin position med meget hårde midler.

Således har han flere gange, sendt holdkammerart Schumacher af banen og har presset flere af den andre, op mod barrieren når de forsøgte at overhale.

Senest, under hans hjemme-grandprix, modtog han et sort/hvidt flag for at have kørt farligt mod AlphaTauri-køreren Yuki Tsunoda, mens han blot fik en bemærkning for at have forsvaret for aggressivt overfor Nicolas Latifi i Williams.

Det har fået Glock til at lave et opråb til FIA om, at de må se at få stoppet Mazepin og det hellere før end siden.

Som Timo Glock udtrykker det, så er det kun et spørgsmål om tid, inden det går rigtigt galt og han mener ikke at man skal vente på det, inden man giver ham ét løbs karantæne.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Red Bull med hyldest til Honda Tyrkiets GP: Løbsoptakt »