BREAKING: Red Bull indleder sag mod Mercedes

Det spektakulære sammenstød mellem Max Verstappen og Lewis Hamilton på Silverstone får nu et efterspil. Red Bull har bedt FIA bringe sagen videre.

Verstappen foran Hamilton under den dramatiske første omgang. Englands GP 2021 . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/7 2021 klokken 16:07

De færreste vil nok glemme den hektiske kamp mellem Max Verstappen og Lewis Hamilton om føringen på første omgang af Englands Grand Prix i forrige uge (billedet øverst). Som bekendt endte den med, at førstnævnte blev sendt til tælling med ca. 275 km/t i en engelsk dækmur.

Skylden for Verstappens crash blev tildelt Hamilton, som stewards efterfølgende mente “overvejende” var den skyldige og derfor fik en 10-sekunders straf.

I minutterne efter ulykken var der heftig radiodialog mellem Red Bulls teamchef, Christian Horner og løbsdirektør Michael Masi. Mercedes meldte sig også på linjen, og henviste til regulativet, hvormed de mente at Hamilton ikke var årsagen til hollænderens forlis i dækmuren.

Christian Horner og Toto Wolff. Luften er kold imellem de toChristian Horner og Toto Wolff. Luften er kold imellem de to
Copyright Red Bull Contentpool


Nu har Red Bull åbenbart haft tænkehatten på. Således oplyser FIA, at det østrigske team, i henhold til den internationale Sporting Code, har indgivet en andragende om, at sagen skal undersøges igen.

Derfor er der blevet indkaldt til en videokonference kommende torsdag kl. 16:00, altså umiddelbart inden Ungarns Grand Prix.

Red Bull har fået tilladelse til sende tre deltagere i alt, inklusive deres teamchef, til høringen. Mercedes også blevet underrettet og kan stille op med en repræsentant for teamet til den indledende høring. De kan ligeledes sende op til tre teammedlemmer.

Opdateres….

Siden denne nyhed blev skrevet for to dage siden, er der nu kommet en afgørelse på sagen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pirelli dækkene til weekenden Slut med at sidde skævt i raceren »