Leclercs racer ok

Charles Leclerc skabte drama i kvalifikationens allersidste minut da han crashede sin Ferrari i swimming pool svinget. Ferrari har nu undersøgt raceren og melder at de ikke har fundet alvorlige skader.

Charles Leclerc på pole i Monaco 2021 . Copyright Ferrari

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 23/5 2021 klokken 09:05

Dermed står Leclerc til også at skulle starte forrest når starten går senere i dag. Hvis gearkassen havde været ødelagt, kunne det have kostet en straf på 5 placeringer.

Ferrari meldte det ud på Twitter.Paradekørsel

I Monacos snævre gader er der lagt op til paradekørsel da det næsten er umuligt at overhale. Derfor er pole position vigtigere end på mange andre baner. Derfor var både Max Verstappen og Valtteri Bottas ærgelige over at have misset pole position (begge kørere var på en hurtig omgang da Leclerc crashede). Leclerc må derfor siges at være favorit til sejren, hvis alt går efter planen.

Charles Leclerc på pole i Monaco efter crash i allersidste minut. Hér på vej rundt i swimming pool svinget uden at ramme væggenCharles Leclerc på pole i Monaco efter crash i allersidste minut. Hér på vej rundt i swimming pool svinget uden at ramme væggen
Copyright Ferrari


Charles Leclerc er den først hjemmebane-helt som starter på pole position i Monaco siden Louis Chiron i 1936. Louis Chiron vandt Monacos Grand Prix i 1931 og derfor kører Leclerc i denne weekend med en hjelm som hylder Chirons sejr.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monacos GP - Kvalifikationen LIVE: Leclerc på pole Monacos GP: Startopstillingen »