Albon har ingen forklaring

Red Bull kører, Alexander Albon kæmpede endnu engang med Red Bull raceren under weekendens Formel 1 løb i Spanien. Her oplevede han, at han ikke kunne få dækkene til at virke og blev sat en omgang tilbage af Verstappen i den anden Red Bull.

Italiens Grand Prix 2019 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 17/8 2020 klokken 13:08

Alexander Albon har været en del af Red Bull i et års tid, efter han erstattede Pierre Gasly, der fik chancen da Ricciardo valgte at forlade holdet, til fordel foret sæde hos Renault.

Den unge engelske kører, med rødder i Thailand, viste hurtigt gode takter i Red Bull raceren, hvilket fik Red Bull til at beholde ham på deres store hold, i 2020 sæsonen også.

Men 2020 har været noget af et mareridt for Albon, der kunne have vundet åbningsløbet i Østrig, men blev kørt af banen af Lewis Hamilton, der ikke lod ham overhale så nemt.

Siden da, er det gået fra slem til værre, kulminerende med at blive taget med en omgang af sin holdkammerart under det seneste løb i Spanien.

Det betyder reelt, at Red Bull er ved at miste tålmodigheden med ham og at han nu bliver evalueret grundigt, efter hvert løb.

Albon selv, har meget svært ved at forstå, hvad det er der får ham til at køre så meget langsommere end Verstappen.

Under løbet i Spanien, havde han store problemer med at få sine dæk til at holde, hvilket fik dem til at forsøge sig med Hard dækket, som de eneste, som så heller ikke var en god ide.

"Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg kunne have gjort bedre for mine dæk," kom det ærligt fra Albon efter løbet.

"Jeg kunne slet ikke få dem til at stå rigtigt fast og brugte dem op på ingen tid," sluttede han.

Red Bull vil, analysere alle deres data fra Albons bil, i et forsøg på at finde ud af hvor den store forskel mellem Albon og Verstappens kørerstil er.

Med to uger til næste løb, der bliver kørt på Spa, er der tid til at få analyceret alt igennem og talt eventuel ændring i kørerstil igennem med Albon, der modsat også ved, at han skal være betydeligt tættere på Verstappen, når de kører over målstregen i Belgien.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Spaniens GP: Dagen Derpå Formel 1 eksperten: Er Albon på vej ud og hvem ska »