Bottas forklarer sin dårlige start

Valtteri Bottas havde en usædvanlig dårlig start til søndagens løb i Ungarn. Finnen var helt nede på sjettepladsen efter første omgang.

Mercedes test på Silverstone . Copyright Mercedes AMG

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 20/7 2020 klokken 16:07

Den ottedobbelte-grand prix-vinder så nemlig et rødt lys på hans instrumentbræt, hvilket betød, at finnen reagerede på de røde lys på instrumentbrættet fremfor de røde lys på startgridden.

Bottas fejlvurderede situationen og slap koblingen for tidligt inden de røde lys var gået ud, og derfor fik han kørt en lille smule frem, men heldigvis for den 30-årige kører fik han ikke kørt ud af sin startboks, inden de røde lys var slukket, hvis han havde gjort det havde han fået en straf.

Mercedes-køreren fik kørt sig op på tredjepladsen efter den skuffende start på løbet, men han kunne ikke fange Red Bulls Max Verstappen, selvom han var tæt på i de døende omgange.

Bottas selv, var ikke tilfreds med hvordan racerløbet udfoldede sig i søndags.

“Det var et ret dårligt løb for mig, for at være ærlig. Når man starter på andenpladsen er ambitionen, at man skal vinde ræset. Jeg tabte løbet ved starten,” udtalte den erfarne racerkører, ifølge motorsport.com .

“Jeg reagerede på et lys på mit instrumentbræt, jeg ved ikke, hvad det var, men et eller andet ændrede sig på mit instrumentbræt, så jeg reagerede på det i stedet for start-lysene, så jeg endte i ‘anti-stall’, så jeg blev nødt til at starte igen.”

Mercedes pittede Bottas med 20 omgange tilbage, selvom han var omkring et sekund fra Verstappen inden de pittede ham, men Mercedes forsøgte sig med samme strategi i sidste sæson på selvsamme bane og mod samme kører (Verstappen), hvor strategien betalte sig for Mercedes.

Bottas fuldførte ikke missionen, men han fortryder ikke Mercedes’ strategi.

“Jeg synes, at der var forsøget værd, ja, jeg synes det gav mig en forskel i dæk-livet. Det betalte sig dog ikke i dag,” lød det fra sidste års nummer 2.

Vinderen af det første grand prix i Østrig falder tilbage i VM-stillingen, hvor finnen nu er på andenpladsen bag hans engelske holdkammerat, Lewis Hamilton







OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er stor Formel 1 fan og har fulgt sporten tæt siden 2005.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Top-karakter til Magnussen Ungarns GP Dagen Derpå »