Steiner udelukker ikke betalingskørere hos Haas

Covid-19-pandemien har sendt flere teams til økonomisk tælling og gentænkning af setup'et. Günther Steiner afviser ikke, at betalingskørere kan blive en mulighed for Haas F1.

Haas VF-20 præsenteret . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 20/6 2020 klokken 16:06

Der er hårdt pres på samtlige Formel 1-teams i denne tid, hvor Covid-19 har tvunget ejerne til at gentænke økonomien, og, måske, gå helt nye veje i bestræbelserne på at forblive i motorsportens ypperste klasse.

Eksempelvis har hæderkronede Williams F1 gjort klart, at man ønsker at sælge fabrikkens F1-aktiver, og senest har McLarens også luftet tanken om at finde en storaktionær med (mange) penge på kistebunden.

I en videokonference i løbet af ugen, med flere medier, blev Haas F1s teamchef Günther Steiner derfor spurgt om, hvordan det lille, private team stiller sig til at hente økonomiske midler ved at benytte sig af betalingskørere.

”Jeg mener, at kørermarkedet åbnede tidligt i år på grund af Sebastians (Vettel, red.) afsked med Ferrari. Alt begyndte tidligt, men nu er der lidt ro på igen,” sagde Steiner, som derefter kom ind på teamets egen situation.

Haas VF-20 præsenteret til vintertesten i BarcelonaHaas VF-20 præsenteret til vintertesten i Barcelona
Copyright Haas F1


"Vi har endnu ingen samtaler (med kørerne, red.). Vi er ikke engang begyndt at tænke på kørere. Vi vil bare tilbage til racing,” understregede han.

”Vi har haft så mange ting at løse i denne periode, så de (kørerne, red.) er de mindste af mine bekymringer, for at være helt ærlig.”

“Så for øjeblikket har vi ikke noget svar på det spørgsmål,” sagde Haas-bossen, som derefter direkte blev spurgt, hvorvidt emnet om betalingskørere overhovedet har været diskuteret i teamet.

“Vi har ikke diskuteret det,” lød det korte svar, som derefter blev uddybet lidt mere.

Singapores Grand Prix 2019. Haas fredag. Günther SteinerGünther Steiner: Vi har ikke diskuteret betalingskørere.
Copyright Haas F1


“Jeg udelukker intet… men det har endnu ikke været diskuteret med Hr. Haas.”

I samme interview blev teamchefen spurgt ind til rygterne om et forestående salg af Haas F1, hvortil han som sædvanlig var rimelig klar i spyttet.

“Jeg ved ikke hvor de rygter kommer fra.”

“Nu tror jeg det er tredje gang at Gene (Haas, red.) har solgt sit team eller dele af det.”

“Det er altsammen ren spekulation… jeg mener at nogen derude planter nogle rygter.”

“Det er en storm i et glas vand,” lød det kategoriske svar fra Steiner.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« F1 afholder auktion Ricciardo: Nu kommer kører-egoerne! »