Dyrt motorskifte for McLaren

Oprindeligt skulle vi se helt nye Formel 1 biler i 2021, men som følge af den verserened Corona pandemi, er den nye platform udskudt til 2022. Det efterlader McLaren med en ekstra opgave, da de i 2021 skifter fra Renault til Mercedes power.

USA's GP 2019 . Copyright McLaren Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 25/3 2020 klokken 09:03

McLaren vil skifte til Mercedes Power-Unit efter denne sæson, som planlagt, til trods for at det betyder at det involvere en betydelig ekstra omkostning for dem, da det er en ombygning af det nuværende chassis, der kun skal bruges et enkelt år.

McLarens skifte til Mercedes, skulle forhåbentlig hjælpe dem til at komme tilbage til toppen af Formel 1, mens det efterlader Renault helt uden kundehold.

Rygter peger på, at McLaren, trods deres udmelding om at de ønsker at holde fast, slet ikke har haft et valg. Det forlyder nemlig at Renault forlader Formel 1 igen, efter 2020 sæsonen.

Helt uden kundehold og med en Corona-krise, der koster bilproducenterne virkelig mange penge, kan Renault beslutte sig for at sige stop igen, som de gjorde i kølevandet på finanskrisen.

McLaren holder dog fast i, at de er sikker på, at et skifte til Mercedes, er det rigtige for dem.

"Mercedes har nok den stærkeste motor på gridden, så vi er sikre på, at det er det helt rigtige valg for os, at få deres motor i vores bil," kom det fra en McLaren mekaniker.

Ud over, at det påføre McLaren en ekstra omkostning, skulle de også lige have tilladelse fra FIA til at ændre på deres 2020 racer, for at det overhovedet kunne lade sig gøre, at skifte motor i en tid hvor bilernes udformning er frosset fast.

Det har de fået, så de, når de kommer tilbage fra den tidlige sommerferie, samt Englands Corona nedlukning af landet, kan påbegynde udviklingen af deres 2021 racer, nu hvor den oprindelige 2021 racer bliver til en 2022 racer.

Det leder så til en ny udfordring.

Selvom 2021 reglementet er udskudt et år, er budgetloftet ikke udskudt endnu.

Set i lyset af den krise vi befinder os i, er der tilmed forlydender om, at man vil sænke budgetloftet yderligere. Det vil der komme en del mere frem om over de næste dage/uger.

Hvis ikke budgetloftet rykkes med de nye biler, til 2022, vil McLaren skulle udvikle deres nuværende 2020 racer til en 2021 racer med Mercedes motor, samtidig med at de udvikler den nye 2022 racer.

Det vil blive en udfordring.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Opdatering fra Formel 1 Mindst 8 løb »