Breaking: Racing Point bliver til Aston Martin F1 Team

Det må kaldes en gedigen overraskelse, da nyheden om samarbejdsaftalen mellem sportsvognsfabrikken Aston Martin og Racing Point F1 Team slap ud her til morgen.

Lance Stroll . Copyright Racing Point

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 31/1 2020 klokken 10:01

De fleste havde forventet, at samarbejdet mellem Red Bull og Aston Martin ville fortsætte og måske i sidste ende blive til et rent Aston Martin-team, men de forventninger blev gjort til skamme her til morgen.

Således oplyste London Stock Exchange fredag morgen, at “Aston Martin Lagonda har indgået en juridisk bindende aftale, hvor Racing Point F1 Team bliver til Aston Martin F1 fabriksteam med effekt fra og med 2021-sæsonen.”

Videre hedder det: "Aftalen løber i 10 år og Aston Martin Lagonda vil få en økonomisk interesse i teamet.”

Aften vil indebære, at Aston Martin træder ind som sponsor fra 2021 og 4 år frem. Aftalen kan forlænges ved særlige omstændigheder.

Red Bull har i en separat erklæring oplyst, at de har accepteret at løse Aston Martin fra den eksklusive klausul, som parterne ellers havde indgået i F1. Den nuværende aftale fortsætter til udgangen af 2020.

Abu Dhabis Grand Prix 2019. Racing Point under løbetAbu Dhabis Grand Prix 2019. Racing Point under løbet
Copyright Racing Point Force India


Hele aftalen er kommet igennem et konsortium ledet af Racing Points reelle ejer Lawrence Stroll, som har købt 16,7 % af aktierne i forretningen for en værdi svarende til ca. 1,6 millarder danske kroner.

Racing Point har på nuværende tidspunkt en langtidskontrakt med Mercedes som motorleverandør. Spekulationer går nu på, at teamet med aftalen vil få endnu tættere bånd til den tyske bilproducent.

Racing Points nuværende kørerbesætning består af den erfarne mexicaner Sergio Perez samt 21-årige Lance Stroll, søn til manden med det store checkhæfte, Lawrence Stroll.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren starter deres 2020 motor op Kina aflyser Formel E-grandprix »