Ternet flag vender tilbage

Det ternede flag har altid været et symbol på at løbet er slut i motorsport, og nu vender sporten tilbage til de gode gamle dage.

Ruslands Grand Prix 2018 . Copyright Sauber

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 9/12 2019 klokken 16:12

Det er almindeligt i motorsport, at afslutningen på løbet bliver markeret ved, at en udvalgt person står og vifter med et ternet flag ved målstregen. Det har dog ikke været tilfældet i 2019-sæsonen.

Denne sæson har afslutningen af løbet været erstattet af en TV-skærm, som så flager løbet af med en digital-version af flaget.

Det skyldes, at det Canadiske Grand Prix i 2018 blev flaget af én omgang for tidligt af supermodellen, Winnie Harlow.

Fejlen kunne ikke tilskrives supermodellen, men den endte alligevel med at påvirke det endelige resultat i løbet.

Flaget symboliserer den endelige afslutning på løbet. Så selvom der oprindeligt var én omgang tilbage, så er det den omgang der bliver flaget af, der bliver det endelige resultat.

Kinas Grand Prix 2019. Alain Prost flager løbet afKinas Grand Prix 2019. Alain Prost flager løbet af
Copyright Renault F1


Derfor valgte F1 at indføre de nuværende ternede flag i digital version, så systemet automatisk viste det ternede flag på en skærm når løbet skulle slutte - for at undgå at fejlen gentog sig.

Problemet viste sig dog at være, at digitale versioner af flaget åbenbart også kan tage fejl, hvornår løbet skal slutte.

Det Japanske Grand Prix 2019 skete det samme igen - løbet blev flaget af én omgang for tidligt. Denne gang var synderen ikke supermodeller og officials, men den digitale-version af flaget.

Som bekendt, så blev dette løb også flaget af én omgang for tidligt, hvilket endte med at tildele point til Perez, til trods for at han smadrede raceren og ikke fuldførte løbet.

I onsdags blev det så vedtaget i ‘FIA World Motor Sport Council’ (dem der styrer løbene), at man har valgt at genindføre de fysiske ternede flag fra 2020-sæsonen.

Dog gælder reglen stadigvæk, at det er resultatet når det ternede flag der gælder - også selvom det flages af alt for tidligt.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aston Martin afviser Snart officielt? Roy Nissany til Williams »