Bliver Racing Point til Aston Martin?

Lawrence Stroll overvejer at købe Aston Martin og ændre sit Racing Point-team til et officielt Aston Martin-fabriksteam. Navnet Racing Point har altid været en midlertidig løsning for den canadiske milliardær.

Racing Point . Copyright Racing Point

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 6/12 2019 klokken 10:12

Racing Point kan gå hen og blive til et officielt Aston Martin Formel 1-team, hvis man tør tro de seneste F1-rygter.

Lawrence Stroll, far til Lance Stroll, planlægger i samarbejde med et konsortium at overtage den engelske sportsvognsproducent Aston Martin. For godt halvandet år siden overtog han det gamle Force India-team og omdøbte det til Racing Point.

Aston Martin.Aston Martin.
Copyright BMF1


Strolls idé er åbenbart at overtage Aston Martin komplet og omdøbe Racing Point til Aston Martin og ændre lakeringen fra hvid/lyserød til den såkaldte British Racing Green. Måske er han også blevet træt af den meget lyserøde farve hos Racing Point…

Aston Martin er en oplagt kandidat for et opkøb, for virksomheden befinder sig i øjeblikket i økonomiske vanskeligheder. Det skyldes bl.a., at Aston Martin blev børsnoteret i oktober 2018 på børsen i London. Aktiekursen er siden faldet kraftigt.

Rygterne om overtagelsen (og måske den kommende James Bond-film) fik kursen på Aston Martin til at stige til 594,6 pund i går, hvilket svarer til en stigning på 18,21 procent på én dag, da kursen lå på 495,2 pund i torsdags.

Hverken Racing Point eller Aston Martin ønsker at udtale sig om en muligt opkøb. Selv om de ikke har nogen kommentarer (endnu), så afviser de heller ikke historien.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1 i App Store Vettel: "Mest min egen skyld!" »