Hamilton vinder sæsonfinalen i Abu Dhabi

Der var aldrig rigtig nogen tvivl om udfaldet, da Lewis Hamilton søndag tog sejren i sæsonens sidste løb i Abu Dhabi.

USA's GP 2019 . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 1/12 2019 klokken 16:12

Hamilton dominerede løbet fra start til slut og tog således sin ellevte sejr i denne sæson. Max Verstappen formåede i starten ikke at holde fast i sin andenplads, der hurtigt blev overtaget af Charles Leclerc, mens teamkammerat Sebastian Vettel tog sig af fjerdepladsen.

Valterri Bottas, der startede som nummer 20 efter at have skiftet motor, var rykket op som nummer 15 efter første omgang og inden for pointene på omgang 10 ud af de 55. Bottas skulle arbejde ekstra hårdt for det, da en teknisk fejl satte en stopper for brugen af DRS for alle kørere.

Ferrari lavede et dobbelt stop og både Leclerc og Vettel fik monteret de hårdeste dæk. Leclerc kom tilbage på banen som nummer fire, mens Vettel kom ud som nummer otte efter en fejl fra mandskabet i pitten.

DRS teknikken kom på banen på omgang 18, hvor Vettel havde svært ved at finde sin vej rundt om Bottas, der ligesom Hamilton og Verstappen ikke havde været i pit. Derudover fik Vettel melding om problemer med sin MGK1.

Problemer var der også for Verstappen, der kom i pit på omgang 26. Han skulle teoretisk kunne køre sig forbi Leclerc, da hollænderens dæk var 14 omgange yngre end hos Leclerc, men Verstappen kunne hurtigt konstatere, at noget var galt med motoren.

Hamilton fulgte Verstappens strategi, pittede omgangen efter, hårde dæk og kom ud i føring. Bottas var sidste mand i top 10, der gik i pit. Verstappen kom dog til trods for problemerne forbi Leclerc og op på andenpladsen. Leclerc forsøgte sig med en overhaling, men det blev ikke til mere.

I stedet gled Leclerc nu længere og længere væk fra Verstappen, og Ferrari kaldte ham derfor ind på omgang 39 for de bløde døk. Vettel skiftede fra hårdt til medium dæk. De kom ud som hhv. nr. 3 og 5.

Mens dem bagved gjorde alt, hvad der var muligt for at køre sig frem i pointene, så var det en formsag for Hamilton, der ubesværet kørte sig til sejren. Han krydsede stregen hele 17 sekunder foran Verstappen med Leclerc som nummer tre. Derved sikrede Verstappen sig tredjepladsen i den samlede stilling.

Bottas sluttede som nummer fire efter sin start som nummer 20 efterfulgt af Vettel og Albon, mens Sergio Perez tog syvendepladsen.

Lando Norris sluttede nummer otte foran Daniil Kvyat på niendepladsen, mens Carlos Sainz rundede top 10 af.

Således sluttede årets sidste Grand Prix med Hamilton som verdensmester for sjette gang. Kevin Magnussen og Romain Grosjean sluttede som hhv. nr. 14 og 15, mens Nico Hülkenberg og Robert Kubica sluttede deres F1-karrierer som 12 og 19.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Abu Dhabis GP: Løbet LIVE Leclerc beholder 3. pladsen »