Ungarns GP, løbsresumé: Hamilton vinder

Lewis Hamilton beviste denne søndag, hvem der stadig er den bedste i F1, da han jagtede Verstappen helt til mål og passerede ham, da det gjaldt.

Englands Grand Prix 2019 . Copyright Mercedes AMG

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 4/8 2019 klokken 17:08

Verstappen, der for første gang tog pole position lørdag eftermiddag, fik en god start frem mod sving 1, mens Bottas og Leclerc kom i kamp med hinanden, hvilket kostede Bottas en ny frontvinge.

Efter 10 omgange var Verstappen stadig i front foran Hamilton med to sekunder, men det var ikke en positiv Verstappen, eftersom han flere gange rapporterede om problemer med sine dæk. Hamilton vedblev med at presse Verstappen, og Mercedes gjorde også sit for at hjælpe til - på omgang 23 trådte mekanikerne ud til pit-boksen for at fingere et pit stop til Hamilton.

Verstappen pittede på omgang 23 og skiftede til de hårdeste dæk. Hamilton formåede ikke at køre stærkt nok til at åbne det hul, der var nødvendigt for at kunne overtage føringen. Og Hamilton og Mercedes kunne med det samme se Verstappen køre hurtige omgange og blev på den måde nødt til at tænke alternativt. Hamilton gik i pit på omgang 31 og kom ud seks sekunder efter hollænderen. Hamilton kørte forspringet ind på fem omgange, men det egentlige overhalingsforsøg på Verstappen blev på det nærmeste parkeret i sving 4, da Verstappen ikke veg en tomme fra sin linje og tvang Hamilton til at gå den lange vej på ydersiden blot for at køre helt af banen.

Bottas, der havde kæmpet sig stille og roligt tilbage befandt sig pludselig lige foran de to kombettanter, der skulle tage finnen med en omgang. Der var sikkert mange, der et kort øjeblik spekulerede i, om Bottas mon ville holde Verstappen tilbage og lade Hamilton komme tættere på - det blev dog punkteret af Mercedes, der pænt bad Bottas om at holde ind til siden.

Hamilton, der undervejs havde fundet ud af, at de hårde dæk ikke ville holde til mål, gik i pit på omgang 49 og fik påsat medium dækket, mens Red Bull holdt Verstappen ude. Det var nu helt op til Hamilton at køre de cirka 20 sekunder ind og overhale Verstappen inden at omgangstælleren nåede 70.
Verstappen meddelte pitten, at hans dæk var færdige, og da Hamilton endelig nåede op til Verstappen var der ikke meget at gøre for hollænderen - Hamilton kørte forbi på ydersiden i sving 1. Verstappen pittede efterfølgende for de blødeste dæk og snuppede pointet for løbets hurtigste omgang og banerekord.

Bag Verstappen var det Leclerc og Vettel, der kæmpede om den sidste podieplads. Leclerc lå nummer tre det meste af løbet, men Vettel snuppede alligevel pladsen fra ham på omgang 70.

Carlos Sainz havde endnu en utrolig søndag med en femteplads foran Gasly. Kimi Raikkonen tog sig af syvendeplads, Bottas otte, mens Lando Norris og Alex Albon tog hhv. plads ni og 10.

Romain Grosjean måtte parkere sin racer, som den eneste i løbet, på omgang 52, mens Kevin Magnussen sluttede som nummer 13.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.

« Ungarns GP: Løbet LIVE Vild afslutning på løbet i Ungarn »