Vettel: Ikke den sport, jeg engang holdt så meget af

Hvis du spørger Sebastian Vettel, har Formel 1 ikke længere noget med den sport, han engang holdt af, at gøre. Det er hele blevet ordkløveri, klager og politisk korrekthed.

Canadas Grand Prix 2019 . Copyright Ferrari Media

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 12/6 2019 klokken 10:06

Ingen kan være i tvivl om, at Sebastian Vettel følte sig snydt og var vred efter Canadas grand prix: Nu går tager han skridtet videre: "Det er ikke den sport, jeg engang forelskede mig i”, siger han skuffet.

Vettel peger ikke kun på den mistede sejr i Montreal, men også på, at Formel 1 generelt har udviklet sig i en forkert retning og nu mest af alt minder om et politisk korrekt cirkus.

Når det drejer sig om straffe på banen, er det for det meste bare "ordkløveri". Den tyske Ferrari-kører ønsker ikke at kritisere selve stewardsene, for det er selve systemet den er gal med.

"Vi taler om racing, vi taler om sund fornuft. Hvis der er en fare på banen, så kører man selvfølgelig langsommere. Det er unaturligt at blive ved med at træde på speederen for at køre ind i bilen foran dig – og så siger du bagefter: ”Den anden bil var nu engang foran mig”. Da jeg kom tilbage på banen, måtte Lewis selvfølgelig reagere på det", siger Vettel. Det er sund fornuft, det er racing, mener Vettel.

Vettel er sikker på, at han giver det, som fansene vil se: racing. Hvad fansene ikke vil have, er ifølge Vettel, at Formel 1-kørere skal lege advokater og politikere efter hvert løb.

"Vi har i mellemtiden fået et officielt sprog, som er forkert. Vi skal kunne sige, hvad vi mener. Men det må vi ikke. Derfor synes jeg ikke, at sporten befinder sig i en særlig god situation lige nu." Vettel fortsætter. "Det drejer sig ikke om en sejr mere eller mindre på kontoen, for det ændrer ikke noget. Men jeg kan ikke leve med, at der skal klages over alt muligt. Og desværre bliver der klaget for meget og for tit."

De mange regler er med til at lægge Formel 1 i graven, mener Vettel: Der er alt for mange regler, og det er en dårlig ting: "Det er simpelthen forkert, men det er nu engang den tid, vi lever i. Der er regler for alt."

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Weekenden i billeder Canadas Grand Prix Ferrari trækker protest tilbage »