Red Bull nedjusterer

Selv om Red Bull havde meget høje forventninger inden sæsonstarten, regner de nu ikke længere med at vinde grand prixer i 2019: Den er gal med Gasly og aerodynamikken

Verstappen og Horner . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 15/4 2019 klokken 13:04

Inden sæsonen gik i gang, var Red Bull yderst optimistiske om at kunne kæmpe direkte med Ferrari og Mercedes. Især den nye Honda-motor skulle være lysår bedre end den gamle Renault-motor. Dr. Helmut Marko udtalte endda, at han som minimum ville se fem sejre på kontoen i 2019.

Men det håb lægges nu i graven af Christian Horner: "Vi ved alle, at Helmut er lidt af en optimist”, kom det med et skævt smil fra Red Bulls teamchef. "Sandheden er, at vi ikke har noget mål for antal sejre. Vores mål er at reducere afstanden til de førende."

Horner udtalte sig efter både han og Helmut Marko indrømmede, at Red Bull i øjeblikket har et "aerodynamisk problem", selv om det ikke var så slemt under grand prixet i Kina.

"På nuværende tidspunkt kan vi maksimalt score point," sagde Max Verstappen Ziggo Sport efter løbet i Shanghai.

Et andet ømt punkt hos Red Bull hedder Pierre Gasly, som indtil videre har haft svært ved at matche Verstappen i 2019.

Kinas Grand Prix 2019. Pierre Gasly. 1000 gp fejringen på banner i baggrundenKinas Grand Prix 2019. Pierre Gasly. 1000 gp fejringen på banner i baggrunden
Copyright Red Bull Contentpool


Gaslys manglende fart har ført til rygter om, at Toro Rosso's Daniil Kvyat kan være på vej tilbage til et sæde hos Red Bull Racing.

Horner bakker dog op om Gasly efter løbet i Kina: "Jeg tror, at denne weekend var nemmere for Pierre [Gasly], selv om han endnu ikke har fundet sig helt til rette. Han befinder sig midt i en proces, hvor han er ved at omstille sin stil efter bilens egenskaber - men der er allerede sket fremskridt. Han kørte løbets hurtigste omgang, så jeg tror, det giver ham lidt selvtillid”, tilføjede Horner.

Gasly er enig: "Jeg føler mig bedre tilpas i bilen. Der er stadig masser af arbejde, men vi tager et skridt i den rigtige retning hver weekend. Jeg ville dog ønske, at det var tre skridt i stedet for kun et…”.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Point til en skuffet Kimi Kinas Grand Prix: Hot or Not »